Cine este noul sef al Politiei Locale Bacau. Primarul Cosmin Necula: „Asteptarile sunt foarte mari de la noua conducere!“

Recent, în fruntea Politiei Locale a Municipiului Bacau a ajuns un fost colonel al Serviciului Român de Informatii din Bacau. Politia Locala Bacau a fost afectata în ultimii ani de mai multe scandaluri, în care au fost implicati sefii institutiei. Fostul sef, Relu Mardare, a fost condamnat recent pentru conflict de interese.

Constantin Florin Ene (49 de ani) este noul sef al Politiei Locale Bacau. Este proaspat pensionar si are o cariera de 30 de ani în domeniul militar si o pregatire de exceptie. Potrivit CV-ului, este specialist în geniu, parasutism si operatiuni speciale, are o facultate militara în domeniul geniului si a cailor ferate, facultatea de inginerie, mai multe masterate, cursuri universitare si postuniversitare în domeniul ingineriei si informatiilor, are un doctorat în domeniul ingineriei industriale. A lucrat atât în MapN cât si în Serviciul Român de Informatii, unde a atins gradul de colonel. Este casatorit si are un copil. În 2016 s-a pensionat. „Dupa 30 de ani de activitate în cadrul sistemului militar, am preluat atributiile privind apararea drepturilor si libertatilor persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, pe diverse domenii, la nivelul comunitatii noastre. Misiunea Politiei Locale a Municipiului Bacau  este aceea de a asigura, în primul rând, un serviciu public profesionist, motiv pentru care doresc sa fie orientat spre nevoile cetatenilor, prin îmbunatatirea continua a propriei activitati.  Aceasta este obiectivul principal pe care mi le-am propus: cresterea calitatii serviciului public oferit de catre institutia noastra. Nu este doar obiectivul meu, ca director executiv interimar al Politiei Locale, ci trebuie sa fie obiectivul întregii structuri. Activitatea politistului local este permanenta  si cu impact direct asupra tuturor membrilor comunitatii noastre. Iar, pentru a oferi un serviciu public profesionist este necesara o buna relationare si comunicare cu cetatenii, promptitudine la solicitarile acestora si, nu în ultimul rând, impartialitate în luarea masurilor. Politia locala trebuie sa asigure un serviciu public de calitate si, în acest scop, vom continua procesul de modernizare si profesionalizare“, a precizat colonelul dr. Constantin Ene, pentru ziarul Adevarul.

Primarul Cosmin Necula are asteptari mari de la noua conducere si crede ca Politia Locala Bacau va deveni mai profesionista

Pe  23 februarie a avut loc prezentarea Raportului de activitate al Politiei Locale a Municipiului Bacau pe anul 2016. Dupa eveniment, primarul Cosmin Necula si-a exprimat asteptarile pentru viitorul apropiat. „Asteptarile sunt foarte mari de la noua conducere si de la directorul executiv interimar, col.(r.) Constantin-Florin Ene. Acesta are misiunea dificila de a aduce Politia Locala Bacau în secolul XXI prin:  cresterea nivelului de încredere al populatiei în Politia Locala a Municipiului Bacau, îmbunatatirea calitatii prestatiei profesionale a politistilor locali, pentru a raspunde cât mai adecvat asteptarilor comunitatii si a spori eficacitatea si eficienta serviciilor oferite comunitatii, instituirea unui sistem de comunicare operativa a informatiilor între Municipiul Bacau si Politia Locala, privitor la autorizatiile de construire eliberate, autorizatiile de amplasare a mijloacelor publicitare, autorizatii taxi etc., similar celor existente în alte municipii mari din tara. Avem în plan realizarea unei investitii substantiale pentru municipiul nostru, ce se va concretiza prin punerea în functiune a unui Dispecerat integrat de monitorizare a principalelor artere si intersectii din oras precum si a ,,punctelor fierbinti” din zonele cu probleme“, a precizat, pe Facebook, primarul Cosmin Necula.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *