Apel umanitar: Un copil de doi ani din Darmanesti, bolnav de cancer, are nevoie urgenta de ajutor

Apel disperat al unor bacauani, al caror copil este bolnav de cancer, în stadiul terminal si care are o sansa de a supravietui, prin tratamentele citostatice pe care le face acum în Germania, la Aachen. Adrian Stefan Bertalan, de un an si opt luni sufera de neuroblastom de gradul 4, diagnosticat de specialistii din Iasi. Familia cauta ajutor si a deschis mai multe conturi pentru donatii.

Stefan Bertalan are nevoie de ajutorDurerea familiei Bertalan a început odata cu agravarea starii de sanatate a copilului lor. Pe 14 februarie a fost internat la Spitalul Sfânta Maria din Iasi, unde medicii l-au diagnisticat cu neuroblastom de gradul 4, cu multiple metastaze osoase. „Timp de aproximativ doua luni, copilul Bertalan Stefan a fost internat pe sectia de oncologie si a facut diverse investigatii precum si tratament citostatic conform protocoalelor în vigoare.

În urma solicitarilor parintilor, copilul a fost acceptat (ptr. investigatii, tratament si operatie rezectie tumora si transplant medular) de clinica din Aachen – Germania. Mentionez ca cea mai mare parte a procedurilor, investigatiilor si operatiile nu se pot face în România“ a precizat Nicoleta Rusu, apropiata a familiei Bertalan, nasa a copilului, care se afla acum internat în Germania.

Stefan BetalanStefan Bertalan este internat de pe 4 aprilie la sectia de oncologie pediatrica a clinicii din Aachen. Investigatiile facute acolo au confirmat disgnosticul pus de medicii români, acela de neuroblastom, de gradul 4, cu metastaze generalizate. El face tratament cu citostatice, iar medicii se declara optimisti asupra supravietuirii lui. Totusi, tratamentul s-ar putea întrerupe brusc, deoarece familia va ramâne fara bani. Costul spitalizarii, estimat de medicii germani pâna la asteptata vindecare este de 135 500 de euro.  „Neuroblastomul este un tip de cancer care se dezvolta în celulele nervoase din mai multe zone ale corpului, întâlnit la copiii cu vârsta pân? în cinci ani. Neuroblastomul în stadiul IV este considerat avansat si s-a raspândit (metastazat) la alte parti ale corpului. Am pornit o lupta contracronometru si speram ca vom reusi cu ajutorul bunului Dumnezeu si a oamenilor de bine, care au potenta financiara si suflet minunat, sa salvam o viata de înger

“, a mai spus Nicoleta Rusu.

 

  • Cu toate evidentele medicale atasate în fotografii, familia a deschis mai multe conturi, la care oamenii cu suflet pot face donatii:
  • Un cont la BCR, pe numele ANCUTA CLAUDIA (mama copilului)

în RON: RO89RNCB0686115947580001

în EUR: RO62RNCB0686115947580002

în USD: RO35RNCB0686115947580003

SWIFT    RNCB   RO   BU

Articol aparut si Adevarul

Adresa de contact:

RUSU NICOLETA CARMEN – tel.0740001266

rusucarmennicoleta@yahoo.com

ANCUTA CLAUDIA , mama copilului – 0742223159

Claudiastyle25@yahoo.com

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com