Trimisi in judecata de DNA dupa ce au luat mita un Audi A6, un Touareg si un SUV Mercedes

Marius Cristian Iurascu si Tudor Apostol, director, respectiv, angajat al Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (R.A.D.E.F. RomâniaFilm) au fost trimisi în judecata pentru ca au luat mita mai multe autoturisme de lux. Odata cu ei vor ajunge în fata magistratilor si Neculai Catalin Prutica si Stefan Costea, pentru dare de mita, fals si complicitate la spalare de bani.

DNA În perioada 2009-2012, Catalin Prutica a dat directorului RADEF, Marius Iurascu si subordonatului acestuia Tudor Apostol trei masini. Un Volkswagen Touareg evaluat la suma de 15.000 de euro si un Mercedes-Benz GL450 în valoare de 35.000 de euro au ajuns la Iurascu si un Audi A 6 de 16 mii de euro, la Apostol. Prutica a primit, în schimb, exploatarea unor cinematografe din judetul Bacau si Neamt. „Pentru a-l ajuta pe inculpatul Iurascu Marius Cristian sa disimuleze provenienta autoturismului Volkswagen Touareg, remis prin intermediul lui Costea Stefan, în conditiile în care cunostea ca a fost dat cu titlu de mita, inculpatul Prutica Catalin-Neculai a întocmit a întocmit 2 facturi si un contract de vânzare-cumparare prin care se atesta, în mod nereal, faptul ca autoturismul a fost vândut între mai multe persoane fizice si juridice. Toate aceste documente au fost puse la dispozitia angajatilor RADEF RomâniaFilm în vederea înmatricularii autoturismului în cauza“, se arata în comunicatul procurorilor DNA.

Neculai Prutica a pus mâna pe cinematograful Oituz din Onesti si cinematograful Orizont din Bacau

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2009 – aprilie 2010, între societatea lui  Prutica Catalin Neculai si R.A.D.E.F. RomâniaFilm era încheiat un contract de închiriere cu privire la cinematograful „Oituz” din municipiul Onesti, judet Bacau, iar în data de 14 octombrie 2009  a fost încheiat un contract de asociere în participatiune cu privire la cinematograful „Orizont” din municipiul Bacau. Dupa ce s-au cunoscut în vara anului 2009, inculpatii Prutica Catalin-Neculai si Iurascu Marius-Cristian au început o ampla colaborare privitoare la exploatarea si valorificarea celor doua cinematografe, precum si la alte operatiuni comerciale între entitatile juridice controlate de cei doi. „Aceasta colaborare a depasit cadrul normal al unor operatiuni legale si s-a situat în sfera infractionalului, interesele inculpatului Prutica Catalin-Neculai fiind sprijinite de inculpatul Iurascu Marius-Cristian si de subordonatul acestuia, inculpatul Apostol Tudor, în schimbul remiterii unor autoturisme“, afirma procurorii.
Pe 20 noiembrie 2009, Prutica Catalin-Neculai i-a dat intermediul lui Costea Stefan, în baza unei întelegeri anterioare, directorului RADEF, Iurascu Marius Cristian, un Volkswagen Touareg, iar pe 2 octombrie 2009, lui Apostol Tudor un autoturism Audi A6.
„În schimbul acestor bunuri, inculpatii Iurascu Marius Cristian si Apostol Tudor, prin încalcarea atributiilor de serviciu, l-au sprijinit pe inculpatul Prutica Catalin-Neculai în demersurile sale de cumparare a cinematografului „Oituz” si au acordat, fara respectarea dispozitiilor legale privind licitatiile publice, firmei administrate de Prutica Catalin-Neculai, lucrari de reparatii la cinematograful „Dacia” din Piatra Neamt. În plus, inculpatul Iurascu Marius Cristian l-a mai sprijinit pe Prutica Catalin-Neculai în demersurile de preluare a cinematografului „Orizont”.
În data de 26.04.2010, tot în baza unei întelegeri anterioare si în vederea continuarii colaborarii pe aceleasi coordonate, inculpatul Prutica Catalin-Neculai i-a remis inculpatului Iurascu Marius Cristian un autoturism marca Mercedes-Benz GL450, ce a fost înmatriculat ulterior, pe numele unei matusi a acestuia.
Ulterior, inculpatul Iurascu Marius Cristian, în baza atributiilor sale de serviciu, a încercat sa faciliteze încheierea unui contract între un supermarket din România si firma inculpatului Prutica Catalin-Neculai, astfel încât supermarketul sa poata închiria cinematograful „Orizont” din mun. Bacau, a intervenit pentru realizarea unui raport de evaluare a cinematografului „Oituz” favorabil intereselor lui Prutica Catalin-Neculai, a efectuat demersuri în vederea acordarii, catre firmele controlate de acesta, de alte lucrari de reparatii la obiectivele RADEF si l-a sprijinit în demersurile sale judiciare privitoare la cinematograful „Oituz”.
Desi cunostea ca nu au fost verificate investitiile de catre comisia din care facea parte si Apostol Tudor, potrivit reglementarilor interne ale RADEF, inculpatul Iurascu Marius Cristian a determinat întocmirea unei adrese, prin care institutia pe care o conducea a atestat executarea lucrarilor cuprinse în dosarul cu documentele justificative depuse de firma administrata de Prutica Catalin-Neculai.
Inculpatul Iurascu Marius-Cristian, pentru a ascunde faptul ca autoturismul Volkswagen Touareg a fost primit în mod gratuit si direct de la inculpatul Prutica Catalin Neculai, a efectuat o serie de demersuri pentru a crea aparenta ca a fost achizitionat de catre R.A.D.E.F. RomâniaFilm de la una din firmele cu care se afla în relatii contractuale si care era controlata de rude ale acestuia.
Preluarea autoturismului reprezenta compensarea sumei de 33.705 lei, datorata de aceasta societate comerciala R.A.D.E.F. RomâniaFilm.

În cauza a fost instituita masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor autoturisme ce apartin inculpatilor“, se arata în comunicatul DNA.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Un comentariu

  1. ax spune:

    Acest Prutica N. este cumva ruda cu „celebrii” frati gemeni ai lumii interlope din Bacau,actualmente decedati ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com