Amneziile inculpatului Romeo Stavarache. Un caz de personalitate multipla

Dupa 7 luni de arest, in celula si la domiciliu, Romeo Stavarache a venit in fata mass-mediei bacauane afirmand ca s-a schimbat. A promis conferinte de presa, saptamanal, joia, la amiaza, sinceritate in fata bacauanilor, deschidere  si multe altele. Astazi, primarul Bacaului a mintit din nou, flagrant si injositor.

Romeo Stavarache isi vinde costumele politistilor din subordine, printr-o firma producatoare de ambalaje de carton

Articolele de imbracaminte realizate la Prod Cresus Bacau, firma administrata de sotia primarului, Ana Maria Stavarache, la care ambii soti au cate 50% actiuni, au ajuns sa fie imbracate de politistii locali din Bacau, aflati in subordinea lui Romeo Stavarache. Ca sa nu fie conflictul de Romeo Stavaracheinterese pe fata, Romeo Stavarache l-a gasit pe Claudiu Ciochina, care conduce Anca Stavarachefirma SC Super Job, producatoare de ambalaje de carton.

Politia Locala Bacau a atribuit direct acestei firme (in perioada 2008-2012)  mai multe contracte, care totalizeaza aproximativ 400 de mii de lei. Intreaga poveste nu ar fi iesit la suprafata, daca in 2013, Romeo Stavarache nu ar fi vandut Directiei Slvice Bacau, tot prin firma Super Job, costume si camasi verzi, de padurar.

Duba care l-a adus in catuse pe Romeo StavaracheDar cum pana atunci Prod Cresus a fost un client fidel al silvicultorilor bacauani, a aparut intrebarea, ce cauta firma Super Job SRL, care, in plus, nu produce confectii.  Ca doar nu s-o fi certat Stavarache cu vreun director al Directiei Silvice, in timpul guvernarii USL.  Raspunsul a venit de pe eticheta costumelor, si din calitatea indoielnica a acestora.

Primarul Romeo Stavarache a incercat sa ascunda faptul ca isi tine firma Prod Cresus prin contracte publice, ba mai mult, sa ascunda, ca din lacomie a ajuns pana acolo incat sa-si directioneze „productia“ catre angajatii primariei. Ceea ce este conflict de interese.

Romeo Stavarache, cercetat penalAstazi, dupa ascultarea intrebarii, Romeo Stavarache a inceput sa tremure si sa minta: „Nu stiu nimic, nu este adevarat, este o minciuna. Totul este legal. Pe mine nu m-a intrebat nimeni“, a incercat sa ofere un raspuns edilul, fara niciun fir logic.

Agentia Nationala de Integritate a cerut, in urma cu trei luni, atat Politiei Locale Bacau, cat si altor institutii subordonate, contractele, procedurile in care au fost implicate firmele Prod Cresus si Super Job. La acel moment, primarul bacauan era inca in arest, la domiciliu.

Inspectorii ANI  cauta aici un conflict de interese, de natura penala, adica inca un dosar pentru primarul ales.

I-a platit Arhiepiscopia Romanului si Bacaului cartea din campania electorala din 2012 a lui Romeo Stavarache???

Realizarea cartilor „Bacau. Acasa“  (lansata in campania electorala din 2012 a lui Romeo Stavarache)  si cartea Romeo Stavarache„Bacau. Acasa la crestini“ (mai 2014, cartea cu biserici, in care Romeo Stavarache apare pozat in zeci de ipostaze, in timp ce fostul episcop, pe atunci in viata, Eftimie Luca, nu are nicio poza) pare sa fie o bomba cu ceas, mai ales dupa ce astazi edilul a facut un denunt, involuntar.

Si in acest caz, potrivit documentarilor bazate pe acte si declaratii rezulta urmatoarele:

Ioachim si Stavarache in campanie electorala (1)Potrivit anchetei din ziarul Adevarul si declaratiilor atat cartea „Bacau. Acasa“ din 2012, cat si „Bacau. Acasa la crestini“, au fost tiparite la Mihai Volintiru, presedintele PNL Dambovita.

Cartea „Bacau. Acasa“ din 2012 a fost contractata de persoana fizica Romeo Stavarache. A fost scoasa in peste 50 de mii de exemplare.

In martie 2014, Episcopia Romanului si Bacaului solicita crearea unui parteneriat cu Primaria Bacau, prin care institutia sa-i finanteze o carte cu biserici (care de fapt, in interiorul copertilor este o adevarata campanie electorala pentru Romeo Stavarache). Primaria Bacau aproba 385 de mii de lei.

Ioachim si Stavarache in campanie electorala (2)Cartea iese de la tipar la mijlocul lunii mai (in timpul campaniei electorale pentru europarlamentare), intr-un numar de 50 de mii de exemplare. Dupa inca doua luni, la Primaria Bacau vin doua facturi, in copie, fara documente justificative, de 326 430 de lei pentru tiparirea cartii si 58 570 de lei pentru editarea ei. Impreuna, cele doua facturi insumeaza fix 385 de mii de lei, atat cat era plafonul maxim aprobat anterior de primarie.

Deoarece momentul venirii facturilor a fost la finalul lunii iulie, cand Romeo Stavarache era in arest, iar primaria era asediata de procurori, subalternii s-au temut sa faca ca altadata si sa dea drumul la bani si au cerut documente justificative.

Preasfintitul Ioachim, in misiunea de taiere a panglicilor cu inculpatul Romeo Stavarache

Preasfintitul Ioachim, in misiunea de taiere a panglicilor cu inculpatul Romeo Stavarache

In plin scandal de coruptie, apropiatii lui PS Ioachim Bacauanul l-au sfatuit sa renunte la bani, deoarece nu puteau fi gasite niciodata documente care sa justifice sumele mentionate in facturi.

Mai mult, fiind solicitat un pret, de la tipografii independente, acestea, respectand calitatea hartiei, numarul de pagini si de exemplare au constatat ca Bacau. Acasa la crestini nu putea depasi suma de 180-185 de mii de lei.

Cu alte cuvinte, pretul a fost dublat si putea acoperi lejer cartea „Bacau. Acasa“ din 2012 a lui Romeo Stavarache dar si felicitarile date de Paste si Craciun bacauanilor, tiparite tot la Amma Print, firma lui Volintiru din Dambovita.

DENUNTUL: Romeo Stavarache afirma ca si-a platit singur cartea „Bacau. Acasa si ca Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a achitat „Bacau. Acasa la crestini“

Romeo StavaracheMihail Volintiru a afirmat in august 2014, ca Romeo Stavarache, a facut contract ca persoana fizica, dar nu a putut mentiona daca si-a platit cartea electorala. Astazi, Romeo Stavarache, in conferinta a afirmat ca si-a platit din banii lui factura Amma Print DNAcartea din 2012, „Bacau. Acasa“ , care ar fi fost costat, fiind aproape identica cu cea din 2014,( ca numar de pagini, calitate, numar de exemplare, s.a.) maxim 190-200 de mii de lei. Adica, valoarea salariilor de primar primite de Romeo Stavarache intr-un mandat intreg.

Tot Stavarache a spus in conferinta, recunoscand implicit neregulile cu facturile,( care prezentau elemente de fals si uz de fals) ca Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a platit catre tipografia Amma Print, a colegului din PNL Dambita, banii pentru „Bacau. Acasa la crestini“.

Nu a mentionat insa cat a platit! Valoarea reala, care se apropie de 185 de mii de lei sau 385 de mii, atat cat ar fi vrut sa traga firma lui Volintiru, de la Primaria Bacau, cu complicitatea apropiatilor lui Stavarache, a edilului insusi si a unor raufacatori din Arhiepiscopie!??

www.ziaruldegarda.ro

www.ziaruldegarda.ro

Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Bacau, ar trebui sa raspunda in fata opiniei publice, fata de nenumaratele cazuri in care existafactura filocalia_dna „suspiciunea rezonabila“ ca a protejat politicieni, inclusiv pe Stavarache, un individ care tinde tot mai mult spre sfera patologicului.

Mai mult, dupa dosarul in care primarul este acuzat de luare de mita, de 2,39 de  milioane de lei, procurorii Anticoruptie par ca s-au oprit sa se odihneasca, ca si cum, cineva de la „Judet“, le-ar fi explicat ca au afaceri impreuna si ca este nevoie de liniste.

Amnezie. Romeo Stavarache si Ionut TomescuPoliticianul Romeo Stavarache a invatat asa de bine arta disimularii dar si a minciunii, incat greu mai distinge ce este real si ce nu.

Este in stare sa afirme ca nu stie ca poltistii din subordine ii poarta hainele dar si ca, in 2012, si-a finantat singur o carte, care ar fi costat cat salariile pe 4 ani. Romeo Stavarache, primarul ales al Bacaului pentru a treia oara, are o datorie, de onoare, in caz ca are asa ceva, sa vina cu sinceritate si sa-si recunoasca mizeria. Doar asa va capata simpatia sincera a bacauanilor si o reducere proportionala a pedepsei. Ba mai mult, ar putea sa-i inghesuie in celule si pe sfatuitori, care i-au viciat de-a cursul timpului capacitatea de decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com