Avocatii Janica Gioacas si Alexandru Lungu sunt noii sefi ai Curtii de Arbitraj Comercial

Membrii Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie (CCI) Bacau, in cadrul sedintei ordinare trimestriale care a avut loc in data de 1 aprilie, au aprobat noii sefi ai Curtii de Arbitraj Comercial. Presedinte al acestui for a fost desemnat Janica Gioacas, momentan avocat in cadrul Baroului Bacau si fost judecator si senator. Vicepresedinte a fost ales avocatul Alexandru Lungu, fostul decan al Baroului Bacau. „Prezenti în conformitate cu prevederile statutare, membrii Colegiului de Conducere au aprobat , în unanimitate, modificarile privind functiile de conducere ale Curtii de Arbitraj Comercial de pe lânga Camera de Comert. Avocatul Janica Gioacas este presedinte, iar avocatul Alexandru Lungu, vicepresedinte”, a declarat Mihai Tulbure, directorul CCI Bacau.

 

Potrivit regulamentului de functionare al Curtii de Arbitraj Comercial International, forul are atributii in administrarea si solutionarea litigiilor comerciale si civile, interne si internationale. Curtea de Arbitraj elaboreaza modele de conventii arbitrale pe care le disemineaza în mediul de afaceri, dezbate problematica generala a arbitrajului comercial si civil, intern si international, aspectele de drept, precum si cele ale practicii arbitrale;

In acelasi timp, Curtea colaboreaza cu celelalte entitati arbitrale de pe lânga fiecare Camera de Comert judeteana, în vederea desfasurarii unor actiuni comune de promovare a arbitrajului comercial si civil, intern si international, urmareste aplicarea unitara a Regulilor de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International, de catre tribunalele arbitrale care sunt organizate si functioneaza în cadrul Sistemului Camerelor de Comert din România, tine evidenta practicii arbitrale, întocmeste culegeri de practica arbitrala; asigura documentarea în domeniul arbitrajului comercial si civil, intern si international si asista partile, la cererea lor expresa si scrisa, în organizarea arbitrajului ad-hoc.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com