Ambasadorul Italiei in România, interesat de mediul de afaceri din Bacau

Primarul municipiului Bacau, Cosmin Necula, a primit joi, 8 februarie, vizita Excelentei Sale domnul Marco Giungi, ambasadorul Italiei la Bucuresti. În cadrul vizitei în Bacau a Excelentei Sale domnul Marco Giungi, cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea si intensificarea cooperarii bilaterale în primul rând pe domeniul economic, dar si pe domeniile: educatie, tineret si cultura.
,,Avem deja o traditie în ceea ce priveste colaborarea pe diferite domenii economice, oamenii de afaceri italieni fiind interesati sa-si extinda afacerile sau sa-si deschida noi afaceri în zona Bacaului. Suntem interesati în mod concret si direct de oportunitatile de business în actualul context economic si politic, de deschiderea autoritatilor locale si nu numai”, a precizat Excelenta Sa.
Cosmin Necula a prezentat proiectele de dezvoltare urbana si de extindere a Bacaului inclusiv având în considerare comunele imediat limitrofe. De asemenea, primarul Bacaului a expus oportunitatile de cooperare pentru fiecare dintre domeniile economice de interes pentru investitorii italieni.
„Suntem foarte deschisi cooperarii si intensificarii colaborarii pe toate domeniile si, mai ales, pe cel economic. Intentia noastra, sustinuta prin strategia de dezvoltare si proiectele aferente, este aceea de expansiune, de extindere a orasului, care dispune de terenurile necesare în acest sens. Bacaul devine astfel extrem de atractiv pentru potentialii investitori, pozitia geografica oferindu-ne avantajul de a gazdui în primul rând centre logistice ale companiilor”, a subliniat primarul Cosmin Necula.

Consolidarea Bacaului ca centru logistic zonal, situat în inima regiunii Nord-Est, intensificarea relatiilor economice deja existente pe diverse domenii de productie si servicii, dar si deschiderea actualei administratii locale fata de mediul de afaceri, de investitorii straini, respectiv de cei italieni, au constituit principalele teme de discutie.

„Un avantaj în dezvoltarea cooperarii bilaterale pe toate palierele il constituie faptul ca suntem doua popoare foarte asemanatoare si cu relatii foarte strânse. Exista o comunitate a italienilor deja consolidata în Bacau, din care fac parte si câtiva oameni de afaceri care sustin dezvoltarea municipiului, prin contributiile la bugetul local, înca din anii ’90 „, a mai spus primarul Bacaului.

La finalul acestei prime întrevederi, cei doi oficiali au convenit asupra stabilirii unei noi întruniri, în vederea continuarii discutiilor si a concretizarii acestora atât în plan economic, cât si din perspectiva socio-culturala.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com