Adrian Mironescu: „In partidul nostru nu au ce cauta oameni ca Romeo Stavarache!“

Primarul Bacaului cauta sa intre in alt partid si sa atraga ce a mai ramas din organizatia liberalilor din Bacau, care mai are acum 6 primarii din 27, cate a avut in 2008. Surse din PNL Bacau dar si de la nivel central dau ca sigura intrarea primarului bacauan in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR). Stavarache ar viza o functie importanta la nivel central, de prim-vicepresedinte. Negocierile ar fi fost intermediate pe langa presedintele UNPR, Gabriel Oprea, de persoane apropiate fostului ministru al Apararii, Teodor Melescanu, prieten in PNL cu Romeo Stavarache.

Organizatia UNPR Bacau este impotriva venirii lui Romeo Stavarache in randurile partidului. Adrian Mironescu, presedintele UNPR Bacau nu exclude posibilitatea ca liberalul Romeo Stavarache sa vina in partid, dar acest lucru se va produce peste vointa organizatiei judetene. „Daca va fi acceptat in partid, aceasta decizie se va lua peste capul meu. La nivel local nu am nevoie de astfel de oameni in partid. Pe Stavarache l-am cunoscut in trecut. Stiu ce poate! Eu nu voi fi niciodata de acord cu venirea lui in partid“, a spus presedintele UNPR Bacau. Adrian Mironescu crede ca venirea lui Stavarache in UNPR il va atrage si pe deputatul Ionel Palar. „Daca pleaca Stavarache, vine si Palar cu el. Deputatul este creatia lui Stavarache!“, a mai spus Mironescu.

„Stavarache este izolat total!“

Romeo Stavarache, presedintele PNL Bacau, a transformat organizatia liberala intr-un mic grup, centrat in jurul banilor publici ai Primariei Bacau. In timp ce edilul si-a consolidat pozitia in municipiu, a pierdut fraiele in judetul Bacau. „Romeo Stavarache este izolat total! Organizatia liberala si-a pierdut majoritatea primarilor si parlamentarilor. Din 27 de primarii, cate a avut, mai are 6. Dar nici acesti primari nu sunt cu el. Stim ca primarul Comanestiului, Viorel Miron este intr-o tabara adversa lui Romeo Stavarache. Acelasi lucru este valabil si pentru Mihaela Badic de la Helegiu“, a mai spus Mironescu.

Romeo Stavarache oscileaza intre PDL si UNPR

In momentul de fata, edilul bacauan nu pare decis in care tabara sa intre. Liderii PDL Bacau au afirmat de mai multe ori ca Romeo Stavarache da tarcoale puterii si ca a uitat ca este in Opozitie. Mai mult, liberalul Stavarache tine in sah PSD Bacau, cu care refuza sa negocieze candidaturile pentru 2012, desi la nivel central Crin Antonescu si Victor Ponta au batut palma. Primarul bacauan este sigur ca va iesi primar in 2012. Insa nu stie daca va mai avea controlul Consiliului Local Bacau. In mandatul 2008-2012, liberalii au 12 mandate din totalul de 23, cat are alocat Consiliul Local. Daca merge pe mana USL, Romeo Stavarache ar putea pierde fraiele Consiliului Local, in cazul in care PSD va fi atras la guvernare. Astfel, edilul incearca sa provoace confict in USL si sa-si negocieze in Bacau, dupa principiile Aliantei DA, un pact cu democratii condusi de Gabriel Berca. Romeo Stavarache ar putea candida independent si sa sustina listele de consilieri liberali si democrati. Cel de-al doilea scenariu, care se contureaza tot mai mult, este in cazul in care Romeo Stavarache va fi primit in UNPR. El va fi candidatul comun al celor doua partide, PDL si UNPR si va incerca sa obtina judetul pentru tanarul Ionel Palar. Dealtfel, fostii liberali din Bacau, fie ca vorbim de Gabriel Berca, Valerian Vreme sau Romeo Stavarache au ramas un grup unit, care isi doreste cu orice pret sa fie in barca Puterii.

Primaria Bacau are o relatie excelenta, din interes, cu Guvernul Boc

Finantarile primite de Primaria Bacau in ultimul an indica o relatie excelenta intre „liberalul“ Romeo Stavarache si Guvernul Boc. Desi au iesit scantei, cu miros penal, la Pasajul subteran Stefan Guse-Oituz, Ministerul Dezvoltarii, condus de Elena Udrea, a revenit asupra deciziei si a incercat prin persoana secretarului de stat Razvan Murgeanu sa spele pacatele contractelor finantate din fonduri europene, date fara licitatie. In vara, secretarul de stat Razvan Murgeanu a dezvaluit opiniei publice faptul ca la Pasajul Stefan Guse-Oituz au fost date contracte fara licitatie, in valoare de 3 milioane de lei. Desi ulterior a promis un control cu Raze X a pasajului, acesta nu a mai avut loc. In cazul investitiei din Bacau, sunt vinovate, deopotriva, atat Primaria Bacau, cat si Ministerul Dezvoltarii, care trebuia sa monitorizeze proiectul. Dealtfel, fondurile europene care ajung in Moldova, prin ADR NE, au fost subordonate unor grupuri, care il au in centru pe un alt democrat liberal, suceveanul Gheorghe Flutur. Firmele din zona Bucovinei au gasit in Bacau „cornul abundentei“, fie ca vorbim de CET Bacau sau de pavele de milioane de euro

Lacul Bacau II mananca 200 de mii de euro de la UE

Un alt contract, finantat tot din fonduri europene, este legat de promovarea turistica a Lacului Bacau II, aflat in administrarea Hidroelectrica, Filiala Neamt. Desi toata lumea stie ca acesta este un lac industrial, o acumulare pe Bistrita, cu rol de regularizare a raului si de producere a energiei, Primaria Bacau a convins Ministerul Elenei Udrea sa finanteze cu 200 de mii de euro promovarea baltii. Romeo Stavarache a promis ca pliantele cu lacul, finantate din fonduri europene, vor creste prestigiul Romaniei si in zona vor veni inca 4020 de turisti. Este evident ca MDRT a aprobat din birou finantarea, fara sa stie macar ca lacul cu pricina nu este in administrarea Primariei Bacau. Mai mult, deoarece aici nu s-au mai facut investitii si au crescut buruieni, lacul a fost inclus in situl  „Natura 2000“, de tranzit pentru pasari.  Daca Hidroelectrica va decide sa sece sau sa decolmateze lacul de acumulare, pliantele Primariei Bacau raman o frumoasa istorie. Despre cum s-au tocat in Bacau fondurile europene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com