Administratorul public al municipiului Bacau, Leonard Padureanu, a fost retinut. În acelasi dosar a fost incatusat si Liviu Goian, presedintele Asociatiei Sport Club Bacau

În urma cu câteva ore, Leonard Padureanu, administratorul public al municipiului Bacau si Liviu Goian, presedintele Asociatiei Sport Club Bacau, fratele fotbalistului Dorin Goian, au fost încatusati de procurorii Parchetului Tribunalului Bacau. Oamenii Legii au constatat în cazul celor doi infractiuni de delapidare, deturnare de fonduri si folosire cu rea credinta a bunurilor din patrimoniul public în forma continuata.

Leonard Padureanu, administratorul public al municipiului Bacau, a fost încatusat astazi de procurorii Parchetului Tribunalului Bacau. Anchetatorii au descoperit zeci de infractiuni de delapidare si deturnare de fonduri, care au adus prejudicii importante bugetului de stat dar si folosirea cu rea credinta a bunurilor. În acelasi dosar a fost retinut pentru 24 de ore si Liviu Goian, fratele fotbalistului Dorin Goian, presedintele Asociatiei Sport Club Bacau, organizatie prin care s-a finantat echipa de fotbal locala, prin care s-au sifonat milioane de lei prin legea 350/2005 a finantarilor nerambursabile.

Retinerea celor doi inculpati a fost confirmata de procurorul Raluca Cobzaru, purtatorul de cuvânt al Parchetului Curtii de Apel Bacau. „S-a dispus masura retinerii lui Leonard Padureanu si a lui Liviu Goian pentru 24 de ore, urmând ca mâine sa fie prezentati instantei, cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Dosarul este al procurorilor de la Parchetul Tribunalului Bacau. Mai multe detalii nu va putem oferi în acest moment“, a precizat procurorul Raluca Cobzaru.

Surse judiciare afirma ca perioada verificata de anchetatori este 2011-2014, timp în care au fost constatate zeci de infractiuni economice.

 

Leonard Padureanu are 53 de ani, este casatorit si are doi copii. Este licentiat al Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere din cadrul Universitatii din Brasov, în anul 1989, sef promotie si licentiat al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii ,,Al. I. Cuza” Iasi, în anul 1996.

Potrivit CV-ului oficial, în ultimii 27 de ani a fost inginer silvic, sef de biroul financiar la Directia Silvica Bacau, director economic al aceleasi institutii, în anii 2002-2003 a fost director economic al Regiei Nationale a Padurilor, iar în perioada 2004-2006 a ocupat aceeasi functie la Directia Silvica Bacau. Din 2006 pâna în 2009 a fost director economic al Primariei Municipiului Bacau, iar 2010 pâna în prezent, administrator public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com