Seminar INM-DLAF despre „bunele practici în domeniul protectiei intereselor financiare ale Uniunii Europene în România“

În perioada 3 – 4 aprilie, Departamentul pentru lupta antifrauda – DLAF în parteneriat cu Institutul National al Magistraturii – INM organizeaza, la Bucuresti, seminarul de formare profesionala cu tema Schimb de bune practici în domeniul protectiei intereselor financiare ale Uniunii Europene în România – abordarea penala. Lucrarile seminarului vor fi deschise de Cristina ROTARU-RADU, directorul Institutului National al Magistraturii si de Marius Catalin VARTIC, seful Departamentului pentru lupta antifrauda – DLAF.

Evenimentul reuneste magistrati care au instrumentat cazuri de fraude cu fonduri europene din cadrul Înaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala, Directiei Nationale Anticoruptie, tribunalelor Bucuresti, Vaslui, Covasna, Dolj, Curtii Constitutionale a României, un investigator din cadrul Oficiului European de Lupta Antifrauda, reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, Autoritatii de Audit, Consiliului Concurentei, Agentiei Nationale de Integritate, DLAF si un profesor din cadrul Facultatii de Stiinte Politice Administrative si ale Comunicarii, Universitatea Babes-Bolyai.

În prima zi, dezbaterile se vor axa pe aspectele teoretice si practice incidente PIF, cu accent pe fraudele în achizitiile publice (conflictul de interese si practicile anticoncurentiale). Cea de-a doua zi a evenimentului va fi dedicata viziunii academice asupra vulnerabilitatilor din legislatia privind achizitiile publice, care ar putea da nastere la fraude si cooperarii în cadrul Grupului de lucru Frauda în Achizitiile Publice, din cadrul Comitetului Consultativ pentru Coordonarea Luptei Antifrauda (COCOLAF) al OLAF. Dezbaterile asupra unor studii de caz reale sau ipotetice vor încheia lucrarile seminarului.

Evenimentul este primul organizat în acest an, în cadrul unui nou proiect national de formare profesionala continua a magistratilor în domeniul protectiei intereselor financiare ale UE (PIF), demarat de DLAF. Cel de-al doilea eveniment, intitulat Schimb de bune practici în domeniul protectiei intereselor financiare ale Uniunii Europene în România – abordarea administrativa, se va organiza la Bucuresti, în perioada 9 – 10 octombrie 2017.

Cele doua seminarii continua seria evenimentelor de formare a magistratilor care instrumenteaza cazuri de fraude cu fonduri europene si a reprezentantilor autoritatilor nationale cu atributii în domeniul protectiei intereselor financiare ale UE, organizate în parteneriat cu Institutul National al Magistraturii înca din anul 2014. Acestea reprezinta un exercitiu de cooperare în domeniul luptei împotriva fraudei si a neregulii care afecteaza interesele financiare ale UE în România, având drept scop principal schimbul de informatii referitor la rolul si importanta activitatii fiecarui participant în domeniul PIF ale UE, la greutatile întâmpinate în practica, precum si la noutatile si initiativele europene/nationale în domeniul PIF. În plan secundar, discutiile vor urmari si identificarea masurilor legislative care sa duca la îmbunatatirea conditiilor legale pentru o lupta antifrauda, nationala si europeana, mai eficienta.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com