A început cursul “Holocaust, combaterea rasismului si discriminarii”

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau organizeaza, în parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România – „Elie Wiesel”, programul de formare continua “Holocaust, combaterea rasismului si discriminarii”, destinat profesorilor de istorie, stiinte socio-umane si dirigintilor din învatamântul preuniversitar.

Holocaust si combaterea discriminarii Bacau (4)Cursul, de o complexitate si cu tematica deosebita, a început vineri, 13 februarie, la ora 15.00, în Sala de conferinte a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau. Invitatul special al evenimentului a fost  Marjorie A. Stern, Cultural Officer al Ambasadei SUA la Bucuresti. Diplomatul american a vorbit în fata publicului bacauan despre istoria Antisemitismului în SUA (History of Anti-Semitism in the US).  Programul de formare este parte integranta a proiectului national ”Educatie pentru viitor prin întelegerea trecutului”, initiat si organizat de Ambasada SUA la Bucuresti, Muzeul Holocaust si combaterea discriminarii Bacau (2)Holocaustului de la Washington, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” si de Ministerul Educatiei. “În ultima perioada Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a organizat o serie de evenimente notabile, în parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România – „Elie Wiesel”. Si acum temele puse în dezbatere vor face referire la combaterea discrimnarii, promovarea respectului si a întelegerii reciproce, dar  si la universalitatea  umanismului.

Holocaust si combaterea discriminarii Bacau (1)Din nefericire, intoleranta, ura rasiala, xenofobia si antisemitismul se manifesta înca în lume.

De aceea, mai ales tânara generatie, trebuie sa fie educata în spiritul promovarii tolerantei si a bunei întelegeri. În acest context noua prezenta a diplomatului american la Bacau ne bucura si ne onoreaza. Suntem convinsi ca aceasta vizita se datoreaza interesului manifestat pentru proiectele noastre de top, unele dintre ele finantate de Ambasada SUA la Bucuresti”, a afirmat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

În ultimul deceniu Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a fost implicata direct în organizarea unor activitati cu caracter educational si civic, care au promovat combaterea extremismului, discriminarii, intolerantei, rasismului, xenofobiei si antisemitismului. Institutia bacauana a avut ocazia deosebita sa-si prezinte, la cel mai înalt nivel, proiectele si programele educationale, civice si culturale.

Holocaust si combaterea discriminarii Bacau (3)Marjorie Stern s-a întâlnit la Centrul ”American Corner Bacau”, cu liceenii implicati în proiectul  English Access Microscholarship Program.? El se desfasoara pe parcursul a doi ani, presupunând sesiuni de predare intensiva a limbii engleze, secvente dedicate cunoasterii civilizatiei si culturii americane, dar si diferite alte activitati, precum cele de voluntariat, civice, ecologice etc. „Programul se adreseaza elevilor de liceu bacauani, este gratuit, sustinut de traineri români si americani, este finantat direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada SUA de la Bucuresti, fiind considerat un proiect de succes. Cu aceasta ocazie diplomatul american va prezenta tinerilor un topic despre diversitatea în lumea contemporana“, a precizat, la final, profesorul Gabriel Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com