A fost inaugurat Centrul Comunitar din comuna Stanisesti

Joi, 31 martie, în comuna bacauana Stanisesti, Fundatia de Sprijin Comunitar a deschis noul Centru Comunitar situat în centrul comunei, la etajul Caminului Cultural. La eveniment au participat primarul Bogdan Popa, Gabriela Achihai, presedintele FSC, fostul prefect Dorian Pocovnicu dar si alti edili din comunele apropiate.centrul comunitar stanisesti (3)

Centrul ofera un spatiu pentru activitati dedicate unui numar de peste 50 de vârstnici activi si dar si un „Club cu Lipici“, pentru cei tineri, dotat corespunzator cu jucarii, rechizite si materiale didactice. Cele mai multe dintre activitatile de aici se vor desfasura cu ajutorul a 30 de voluntari, elevi de clasele a VII-a si a VIII-a ai scolii generale din comuna. Si pentru acestia exista un spatiu dedicat, dotat cu calculatoare si diverse materiale din care sa se inspire pentru a-si planifica si desfasura activitatile.

centrul comunitar stanisesti (2)
Centrul mai gazduieste un muzeu al comunei, unde sunt expuse obiecte cu valoare istorica sau personala donate de membri comunitatii, între care si o lada de zestre de peste 200 de ani. Tot aici îsi afla sediul noua biblioteca a comunei care ofera în acest moment o colectie de peste 10.000 de carti de interes pentru toate vârstele, dar si biroul echipei de îngrijire la domiciliu a FSC care deserveste aproximativ 100 de batrani bolnavi din întreaga comuna. „Este cu adevarat un centru al întregii comunitati, unde îi asteptam cu portile si inimile deschise pe toti locuitorii comunei. Ne bucuram fiindca putem sa ne respectam angajamentul facut înca de acum 20 de ani fata de locuitoriii acestei zone de a dezvolta neîntrerupt serviciile sociale, medicale si educationale care sa aduca normalitate în vietile lor si perspective de dezvoltare în intreaga zona. Acum aproximativ 10 ani deschideam primul Club cu Lipici din zona de est a judetului, astazi avem prima comuna din zona care are doua astfel de centre pentru copii. În acest fel accesul la educatie de calitate si egalitate de sanse între copii va fi semnificativ sporit!”, a precizat Gabriela Achihai, presedintele FSC.centrul comunitar stanisesti (4)

Deschiderea centrului si activitatile din cadrul acestuia sunt finantate prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa, în cadrul proiectului „Un model replicabil de servicii comunitare pentru mediul rural”.
Proiectul este derulat de Fundatia de Sprijin Comunitar în parteneriat cu Primaria Comunei Stanisesti si este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si are un buget total de 110.800 de franci elvetieni. Grantul acordat este de 74.800 de franci, iar co-finanaarea asigurata de solicitant si partener este în valoare de 36.000 de franci elvetieni.centrul comunitar stanisesti (1)

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com