39 de voluntari americani ai Corpului Pacii sosesc in Romania

Corpul Pacii Romania anunta ca un nou grup de voluntari americani soseste saptamana aceasta in Romania, pentru o perioada de doi ani. Voluntarii vor fi repartizati sa lucreze in scoli si licee romanesti din orase mici si din mediul rural in care agentia nu a mai avut reprezentare anterior. Anul acesta, Corpul Pacii a primit peste 70 de solicitari de la institutii de invatamant din toata tara care si-au exprimat intentia de a colabora cu voluntari americani. Anterior repartizarii in scolile selectate, voluntarii vor urma cursuri intensive de limba romana, cultura si istorie a Romaniei, metodica si vor locui la familli de romani.

„Noul grup de voluntari este format din cetateni americani de pe intreg teritoriul Statelor Unite, cu varste cuprinse intre 22 si 77 de ani, provenind din medii culturale si etnice diferite si cu experiente profesionale si educationale ce variaza de la proaspat absolventi de facultate pana la profesori specializati de limba engleza”, a declarat Mihaela Armaselu, din cadrul Ambasadei SUA.

Corpul Pacii este o agentie guvernamentala americana infiintata in 1961, care trimite voluntari americani in toata lumea in programe de asistenta tehnica si schimb intercultural. In baza acordului interguvernamental, agentia americana functioneaza in Romania din anul 1992. De la inceputul programului in Romania, un numar de peste 1.000 de voluntari au sprijinit patru tipuri de program: predarea limbii engleze ca limba straina, dezvoltarea economica a comunitatii, dezvoltarea institutionala si managementul si educatia in domeniul mediului inconjurator. In prezent, 65 de voluntari americani predau limba engleza in parteneriat cu profesori romani din intreaga tara, in cadrul Programului de Predare a Limbii Engleze ca Limba Straina.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com