Ambasadorul Gitenstein viziteaza locurile de origine ale familiei

Maine, 28 aprilie, Mark H. Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, va ajunge la Botosani pentru a vizita locurile de origine ale familiei sale dar si pentru a aniversa 10 ani de Corpul P?cii Ambasadorul va avea intalniri atat cu autoritatile locale botosanene, cat si cu reprezentantii Comunitatii Evreiesti din Botosani. „La final, va asista la un concert sustinut de de „Rapsozii Botosanilor” si artistii Jake Shulman-Ment (SUA) si Katherine Weill (Franta)”, a declarat Ana Maria Popa, din cadrul Ambasadei SUA.. Familia din care provine a emigrat in America la sfarsitul secolului al 19-lea, dar Mark Gitenstein se va afla pentru prima oara in acest oras.

 

Programul ambasadorului Gitenstein

 

9:50 -10:30 – Ambasadorul Mark Gitenstein va vizita Marea Sinagoga (str. Arhimandrit Marchian nr. 1)

 

10:45 – 11:30 – Ambasadorul SUA va vizita Cimitirul Evreiesc unde se odihnesc stramosii dansului (oportunitati foto si de interviu) – (Soseaua Nordului, spre Iasi)

 

14:00 – 14:45 – Ambasadorul SUA va inaugura Raftul American la Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” (str. Unirii nr. 16)

 

intre orele 15:00 – 15:45 – Ambasadorul SUA va participa la sarbatorirea a 20 de ani de prezenta a Voluntarilor Pacii in Romania si a 10 de ani de prezenta a voluntarilor americani in Botosani. (langa zidul sudic al Stadionului din Botosani, pe Bd. Mihai Eminescu)

 

intre orele 18:30 – 20:00 – Ambasadorul SUA va asista la concertul oferit in onoarea sa de „Rapsozii Botosanilor”, cu participarea lui Jake Shulman-Ment (SUA) si Katherine Weill (Franta), care vor interpreta muzica veche evreiasca. (Casa de Cultura „Nicolae Iorga” – str. Marchian nr. 5)

 

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com