„Generalii“ liberali se toarna intre ei

Inspectoratul Scolar al Judetului (ISJ) Bacau l-a dat in judecata pe fostul inspector general scolar Radu Ababei. Institutia scolara se considera prejudiciata de fostul ageneral” cu suma de 16.838 de lei, bani pe care institutia i-a pierdut in urma procesului cu Elena Vrabie, fost director adjunct la Colegiul Economic „Ion Ghica”, dat afara in 2006 prin decizia lui Radu Ababei. Adrian Fuioaga, actualul inspector general, a semnat actiunea in judecata impotriva fostului general Radu Ababei in data de 7 decembrie. Institutia a platit deja toti banii catre Elena Vrabie si s-a intors impotriva fostului sef, incriminat pentru raspundere civila delictuala. In aceeasi actiune in instanta, ISJ a chemat in judecata si pe Mariana Popa Sofronea, cosemnatara a deciziei 30 din 24 ianuarie 2006, alaturi de Radu Ababei. De demiterea Elenei Vrabie nu este strain nici Ovidiu Cojocaru, care in 2006 era director plin la Colegiul Economic. De altfel, fostul inspector general Cojocaru a aruncat intreaga vina pe umerii lui Radu Ababei. Procurorul de caz a descoperit faptul ca secretara colegiului, aflata in subordinea lui Ovidiu Cojocaru, a falsificat 34 de pagini, pe care a semnat in locul Elenei Vrabie.

„Pe 4-5 decembrie e dat ordinul de plata pentru intreaga suma. Daca domnul Ababei va fi gasit vinovat, va plati toti banii. Este o actiune pentru stabilirea raspunderii civile delictuale.”
Liliana Bancila,
consilier juridic in cadrul ISJ Bacau

„De unde stiti de actiune? As prefera sa nu declar nimic, am avut suficiente probleme. Este normal sa mi se faca plata pentru drepturile cuvenite. Cel mai mult ma bucur ca ISJ a revenit asupra deciziei si mi-a schimbat calificativul din abinea in afoarte binea”, a declarat profesorul Elena Vrabie.

„Noi am respectat o hotarare definitiva si irevocabila a instantei si i-am platit profesoarei Elena Vrabie intreaga suma. Datoria noastra este sa facem o actiune in regres fata de fostul inspector general Radu Ababei pentru a recupera banii”, ne-a declarat Adrian Fuioaga, inspector scolar general al ISJ Bacau.

Fostul inspector general Radu Ababei a primit acum vestea ca este dat in judecata. Stupefiat si revoltat, Ababei considera ca este victima unei manevre. „Nu stiu nimic de asta! Ma uimiti, acum aflu de la dumneavoastra ca am fost dat in judecata. Sunt siderat de aceasta manevra. Aveti cuvantul meu de onoare ca nu am stiut. Oricum, nu sunt numai eu vinovat”, ne-a declarat stupefiat Radu Ababei, fost inspector general al ISJ pana in 2007.

[ad#stire]aEu nu am avut nicio treaba in aceasta poveste. Eram director la Colegiul Economic, dar ce, eu am dat-o afara? Potrivit legii, directorul este destituit de inspectorul scolar general. Va rog, nu ma amestecati in treaba asta. Din cate stiu eu, doamna Vrabie avea un dosar gros, cu multe abateri. Stiam ca a pierdut procesele…”, a spus Ovidiu Cojocaru, fost director la Colegiul Economic „Ion Ghica” si urmasul lui Ababei la ISJ Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com