„Faptuitorul” Stavarache va fi audiat de procuror

In 30 de zile, Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau va finaliza cercetarile in dosarul 3052/180/2009. Daca Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau va dispune urmarirea penala a lui Romeo Stavarache si intocmirea actelor premergatoare pentru trimiterea cauzei spre judecare, atunci Institutia Prefectului ar putea incepe procedura de suspendare din functie a primarului bacauan.

Vrea sa-i faca felul avocatului Botomei

Joc de glezna cu legea

Intre Vasile Botomei si Romeo Stavarache exista un conflict deschis chiar de la inceputul mandatului actualului primar. In ciuda hotararilor instantelor de judecata, care au dispus pe 10 decembrie 2004 si, in mod definitiv si irevocabil, in data de 10 martie 2005, ca primarul municipiului Bacau sa elibereze autorizatia de functionare, pentru spatiile de la Bartolo, nu s-a intamplat nimic. Edilul a refuzat sa respecte hotararile judecatoresti, fapt consemnat si de executorul judecatoresc care a reprezentat cauza lui Botomei. In 2007, Vasile Botomei ii face plangere penala lui Romeo Stavarache. Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau da NUP, in dosarul 19/P/2007. Avocatul bacauan contesta decizia Parchetului printr-o noua plangere, care este admisa in aprilie 2009. Dosarul 3052/180/2009 este pus din nou pe rol, iar primarul Romeo Stavarache prin avocatul Cristian Cojocaru face recurs. Judecarea recursului este tergiversata aproape un an. In data de 28 ianuarie 2010, Tribunalul Bacau solutioneaza cazul: „Respinge ca nefondata recursul formulat de Stavarache Romeo”.

Declaratii in fata procurorului

Avocatul lui Stavarache, Cristian Cojocaru, ne-a declarat ca pana la inculparea primarului este cale lunga. Prin decizia Tribunalului Bacau, dosarul este trimis inapoi la procuror pentru completare. „Procurorul care s-a ocupat in 2007 de caz a dat NUP la plangerea lui Vasile Botomei, fara sa intocmeasca cum trebuie dosarul, fara sa solicite acte. Ca procedura, prin respingerea recursului, cazul este trimis inapoi la procuror, care va solicita toate actele (decizii ale instantelor, adrese intre Primaria Bacau si Bartolo s.a) si il va audia pe afaptuitor”, pe Romeo Stavarache. Pana la urmarirea penala mai este cale lunga. In 99% din cazuri, din experienta mea, stiu ca se da NUP”, afirma Cristian Cojocaru.

Vasile Zaharia, reclamat penal pentru abuz in serviciu

Monica Macovei: “Afara cu magistratii care se opun reformei!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com