„Ziua Presedintilor Americani“, la Centrul „American Corner Bacau“

Centrul „American Corner Bacau” a organizat marti, 18 februarie,  o serie de activitati, la care au participat elevi ai Colegiului National „Ferdinand I” Bacau. Acestea au fost coordonate de Nicoleta Nistor – profesor de limba engleza la colegiul amintit, si Oana – Liliana Jianu – coordonator al Centrului „American Corner Bacau”.Una dintre activitati a avut ca tema Ziua Presedintilor Americani, care este serbata pe 17 februarie.

Elevii participanti au aflat istoricul acestei inedite sarbatori americane si modul în care este ea marcata în Statele Unite. Programul a cuprins si prezentari PowerPoint, despre cei mai renumiti presedinti americani. Întâlnirea s-a încheiat cu vizionarea filmului „So, you want to be a President?”. Elevii au completat de asemenea si chestionare referitoare la tema în discutie, iar la final au primit materiale informative si brosuri. „Profitam de aceasta perioada speciala, pentru a promova, o data în plus, resursele multimedia de care dispune acest centru, ce pot fi utile, atât cadrelor didactice, cât si liceenilor.  Credem ca participarea lor la aceste workshop-uri, contribuie la o mai buna cunoastere a istoriei americane.”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau. Alte doua workshop-uri s-au desfasurat sub genericul „Martin Luther King jr. si Miscarea pentru drepturi civile”. Programul a cuprins vizionarea filmelor documentare „In Remembrance of Martin” – care evoca aspecte din viata lui Martin Luther King jr., rolul sau în lupta pentru drepturi civile în Statele Unite si „The March” – care prezinta celebrul Mars pentru Libertate din 31 august 1963, de la Washington D.C., la care au participat peste 250.000 de persoane, negri si albi.

În cadrul dezbaterilor care au urmat, au fost amintite mai multe personalitati afro-americane, precum: Harriet Taubman, Rosa Parks, Corretta King, Malcolm X si Jesse Jackson.

Centrul „American Corner Bacau” a pregatit si o expozitie de carte, având ca tematica personalitati afro-americane, dar si o cronologie a istoriei afro-americanilor.

„Aceste activitati se înscriu în specificul programelor organizate anual în luna februarie la centrul nostru. Prin astfel de manifestari ne dorim familiarizarea tinerilor cu civilizatia si cultura americana, cu tematica drepturilor civile si a valorilor civice, dar si dezvoltarea spiritului critic.”, ne-a informat Oana Jianu, coordonator al Centrului ”American Corner Bacau”.

Evenimente similare, la care sunt asteptati liceeni de la alte colegii bacauane, sunt programate la CentrulAmerican Corner Bacau” si pe parcursul saptamânii urmatoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com