CRIZA IN GALOP, FARA A DUCE LA NIMIC

Ca doi casatoriti, cu mintea necoapta, Victor Ponta si Crin Antonescu, nici nu-si doresc sa se desparta, dar Crin Antonescu  (1)pumnul lui pontanici sa se impace. Victor Ponta nu-l lasa din brate pe Daniel Constantin si o tine gaia matu cu el vicepremier.  Afiseaza un optimism in spatele caruia se ghiceste o siguranta de sine usor agresiva. Se  vede ca are un plan de rezerva in cazul cand se sparge majoritatea USL. Crin Antonescu nu renunta la fixatia sa cu Iohannis, de parca s-au terminat romanii liberali apti pentru a ocupa fotoliul de la Intrene, basca pe cel de vicepremier.

ROCHII DE NUNTAS-avem pardon, domnilor, ce  va pretindeti coopresedinti ai USL, dar sunteti deja cu cate un picior in afara ei. Nici un roman nu are insomnii din motive de Constantin sau de Iohannis. Ei sunt mai degraba preocupati de ce se va intampla cu tara asta in conditiile in care voi va incaierati mai abitir ca pe maidan.

Criza din USL, transferata in guvern, se rasfrange in PNL. Liberalii, mai putini, lipsiti de posibilitatea de a juca la doua capete, ne mai avand nici un aliat, nu se pot gandi la o noua majoritate parlamentara. Ei au de ales intre a ramane alaturi de PSD sau a trece in opozitie. Nu sunt in pozitia de putea negocia dur.

Criza, de orice natura ar fi, este o realitate palpabila. Se resimte in guvern, prin lipsa a trei ministri demisionari insa nedemisi de premierul Ponta. Criza se resimte si in Parlament.  Majoritatea care a speriat Europa nu se mai face simtita. PSD si PNL trag in directii diferite. Locatarul de la Cotroceni profita de situatie si-l avertizeaza pe premier ca incalca legea. Acu’ fie vorba intre noi, ca tot nu ne aude nimeni, nu presedintele este de data aceasta vinovat pentru aceasta criza care se instaleaza in toate institutiile. Crin Antonescu si Victor Ponta nu pot ajunge la o intelegere. Nici nu mai stii ce vor oamenii acestia. Ce nu mai pot imparti, inafara avantajelor oferite de putere? Cert este ca li se cam rupe in paspe de uselim, de interesele celor care i-au votat.

Dar eu va spun altceva: decat sa stea atata timp fara nici un rezultat, mai bine se retrageau intr-un birou, se inchideau bine, isi trageau cateva injuraturi romanesti, basca vreo doi pumni, spunandu-si barbateste ce au pe suflet. Poate ar fi fost mult mai bine si poate le-ar fi venit mintea la cap, realizand ca 7,4 milioane de romani au avut incredere si au votat pentru USL. (Petru Iosipescu)

Impartaseste

Petru Iosipescu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com