Ziua Internationala Yoga a fost serbata si de practicantii MISA din Bacau

Trei instructori yoga din cadrul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) au sustinut vineri la Muzeul „Iulian Antonescu” din Bacau o conferinta pentru marcarea „Zilei Internationale Yoga”-8 octombrie. Timp de aproape patru ore, membrii MISA le-au explicat spectactorilor care sunt beneficiile practicarii caii spirituale si au incercat sa demonteze ideile preconcepute vehiculate de o parte din mass-media romaneasca asupra scolii yoghine create de profesorul Gregorian Bivolaru.

 

Pe un ecran au fost derulate mai multe poze de la cursurile de yoga din Bacau. „Dupa cum vedeti, la curs nu suntem nici goi si nici nu facem sex in grup. Nu practicam urino-terapia, desi acest fel de practici il foloseau si bunicii nostri la diferite afectiuni”, a spus unul din instructori. Conferinta a continuat cu prezentarea unor notiuni de baza, cu explicarea unor asane (pozitii corporale), iar spre final, cei prezenti au „meditat” pe o melodie de relaxare din repertoriul specific. Unul din instructori a facut referire la filosofi sanscriti ca Pantanjali si le-a explicat viitorilor neofiti cat de importante sunt concentrarea si controlul respiratiei.

 

Odata cu Ziua Internationala Yoga (8 octombrie) a fost inceput un nou an de pregatire spirituala la MISA. In Bacau, cateva zeci de simpatizanti s-au inscris la curs. Prima luna este gratuita.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com