Facebook si Infoarena organizeaza prima tabara gratuita pentru fete

Infoarena.ro si Facebook organizeaza in premiera un eveniment dedicat apropierii fetelor de informatica si programare. Girls Programming Camp este o tabara de pregatire de o saptamana, care va avea loc in perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, la Bucuresti. Tabara le va oferi ocazia fetelor sa isi descopere pasiunea pentru IT. “Evenimentul vine ca un raspuns la problema generala a numarului scazut de femei in industria IT si se adreseaza in special studentelor din primii ani de facultate si elevelor de liceu. Scopul este dezvoltarea unei baze solide pe care participantele sa isi construiasca apoi cariera si care sa le asigure internship-uri, slujbe de succes sau rezultate deosebite la concursurile de programare”, afirma Alexandra Bideaua de la Infoarena.

Girls Programming Camp este o tabara de sase zile, incarcata cu prezentari, cursuri, discutii deschise, exercitii, dar si multa distractie. Cursurile vor fi sustinute de olimpici medaliati la Olimpiadele internationale de informatica, cu numeroase stagii de practica in companiile de prestigiu la activ.

Participarea in cadrul evenimentului este gratuita, Facebook dorind astfel sa ofere sansa tinerelor sa se dezvolte in directia IT-ului si programarii. Pentru a fi selectate, studentele si elevele interesate trebuie sa treaca de o proba de calificare organizata pe http://infoarena.ro. Detaliile vor fi anuntate in zilele urmatoare pe blogul infoarena: http://infoarena.ro/blog.

”Girls Programming Camp este cel mai bun eveniment din Romania la care tinerele fete pasionate de programare pot invata algoritmi si pot deveni parte din comunitatea programatorilor. Urmarim sa le starnim interesul pentru competitiile de performanta, care presupun o implicare activa neintrerupta si un proces de invatare continuu. In plus, obtinerea unor cunostinte solide de algoritmi le garanteaza ca vor trece cu usurinta interviurile de angajare la cele mai prestigioase companii de IT. Evenimentul se intampla in premiera in Romania si se bucura de tot sprijinul programului Women in Engineering de la Facebook” declara Cristina Petrovici, Project Manager Girls Programming Camp.

Infoarena.ro este comunitatea olimpicilor la informatica din Romania, cu o istorie de sapte ani si peste 15.000 de membri. Mii de elevi si studenti se antreneaza zilnic pe infoarena pentru competitii de informatica. Comunitatea organizeaza concursuri de informatica, scrie materiale educationale si face schimb de experienta. Echipa din spatele site-ului este formata din 25 de membri cu o experienta impresionanta in domeniu. Impreuna aduna peste 49 de medalii la competitiile internationale de informatica, peste 40 de stagii la Facebook, Google, Microsoft, Amazon, Adobe si 5 publicatii stiintifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com