Ziua Culturii Nationale, marcata si la Colegiul „Vasile Alecsandri“

Elevii Colegiului National „Vasile Alecsandri“ au participat luni, 15 ianuarie, la un eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu, organizat in holul colegiului, de la ora 12. Manifestarea „Conexiuni Literare“ a fost coordonata de profesorul Alina Casian, cu sustinerea directorului liceului, Calin Boamba, iar printre vorbitori s-au numarat Florin Zancescu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau, profesorul Mitica Pricopie dar si conferentiarul universitar Ioan Danila.

Elevii Scolii de Arta si Meserii au sustinut un recital de cantece pe versurile poetului national Mihai Eminescu.  „Am încercat împreuna cu mai multi elevi sa conturam prin poezie personalitatea «omului deplin al culturii române», asa cum îl definea Constantin Noica. Cu bucurie constat ca elevii de astazi cunosc istoria reala a vietii poetului, stiind ca Eminescu a fost, de fapt, un om puternic, bine ancorat în realitatea politica si sociala a vremurilor în care a trait, ca a avut o buna educatie filosofica si o vointa uriasa de a stapâni multe domenii ale cunoasterii”, a declarat profesorul Alina Casian, potrivit Desteptarea.

Profesorul Mitica Pricopie a vorbit despre Unirea din 1600 si 1918. Anul acesta, romanii de pretutindeni serbeaza Centenarul Marii Uniri, o 100 de ani de la infaptuirea Romaniei moderne intregite.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com