Municipiul Bacau primeste 25,9 milioane de lei de la Guvernul Romaniei pentru rezerva de apa. În cat timp se va finaliza investitia

Municipiul Bacau a semnat contractul de finantare pentru rezerva de apa a orasului. Banii vor veni de la bugetul de stat, prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).
Vineri, 12 ianuarie, primarul Bacaului, Cosmin Necula, a semnat contractul de finantare cu vicepremierul Paul Stanescu , ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Bacaul a depus un proiect de 26,9 milioane de lei, din care 25,9 milioane vor veni de la bugetul de stat, dupa adjudecarea licitatiei.
Semnarea contractului a fost marcata printr-o conferinta, la care au participat senatorul Dragos Benea, presedintele PSD Bacau, deputatii Claudiu Ilisanu, Costel Dunava, Lucian Sova, prefectul Maricica Cosa, dar si alti oficiali.

Primarul Cosmin Necula a explicat ca este o zi mare pentru Bacau, care isi va avea asigurata rezerva de apa strategica, indiferent de defectiunile care ar mai putea apare pe traseul de la Valea Uzului. Rezerva se va face in zona statiilor Margineni 2 si Ghereiesti, acolo unde inainte de 89 functiona un astfel de sistem care asigura atat apa pentru populatia Bacaului, cat si pentru zona industriala, extrem de dezvoltata pe atunci. Dealtfel, in ultimii 30 de ani intreg sistemul a fost lasat in paragina iar acum este colmatat.
Potrivit administratorului public al municipiului Bacau, Romica Chindrus, investitia prevazuta prin proiect ar putea fi realizata in 9 luni de la adjudecarea licitatiei. In cel mai fericit caz, daca nu vor fi procese si contestatii dupa procedura de licitatie, rezerva de apa ar putea fi functionala la sfarsitul lui 2019.

Paul Stanescu

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com