Zilelor Medicale ale Spitalului de Urgenta din Moinesti 2015

Peste 300 de medici din România, Republica Moldova, SUA, Israel si Ucraina vor participa la operatiile chirugicale si comunicarile stiintifice, care vor avea loc la Moinesti, în perioada 25-27 iunie. La acesta manifestare vor participa si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii din România si ai centrelor universitare importante din tara.

Viorel Ilie, Adrian CotarletÎn perioada 25-27 iunie are loc cea de-a 10-a editie a Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta din Moinesti. Evenimentul este coordonat, ca si în alti ani, de directorul spitalului, Adrian Cotârlet. Sunt asteptati în cadrul diferitelor activitati aproximativ 300 de medici, 300 de asistente medicale si peste 100 de kinetoterapeuti. „Vor veni chirurgi din Israel, Moldova, Ucraina dar si unul din New York, SUA. În prima zi, asistentele medicale vor face practica pe modele, care vor scoate sunete la orice procedura realizata gresit. La eveniment va veni si doctorul Cristian Andrei.  Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau, gratie sprijinului profesorului Ababei, va conferi titlul de doctor honoris causa unui medic“, a precizat, astazi, dr. Adrian Cotârlet. Pe parcursul celor doua zile vor avea loc zeci de operatii chirurgicale, ginecologice pentru cazuri grave de tumori maligne. Totodata, vor avea loc si interventii si tratamente destinate obezilor dar si interventii artroscopice, pentru afectiuni ale ligamentelor si genunchilor. Pentru medicii veniti la Moinesti vor avea loc, în direct, doua operatii realizate de reputati specialisti în domeniu, din Barcelona si Paris.  Si în acest an, manifestarile de la Moinesti se bucura de sprijinul Primariei. „Ma bucura foarte mult ca acest eveniment are loc la noi în oras, în acelasi timp cu Raliul Moldovei“, a spus primarul Viorel Ilie.

Dr. Adrian CotarletMedicul Adrian Cotârlet a accentuat asupra importantei evenimentului. Pentru doua zile Moinestiul devine capitala medicala a tarii. „Devenita traditie în lumea medicala româneasca, manifestarea se doreste a fi una de referinta, acoperind o gama diversa de activitati din domeniul medical si chirurgical. Astfel, conferinta va debuta cu o zi dedicata asistentilor medicali, pentru ca în urmatoarele doua zile sa fie prezentate lucrari stiintifice adresate medicilor de diferite specialitati medicale si chirurgicale, medicilor de familie, medicilor rezidenti si kinoterapeuti“.

 

Programul Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta din Moinesti

Ziua de 25 iunie este Ziua Asistentilor Medicali. De la ora 9, pâna la 13, vor avea loc cursuri sustinute de Ordinul Asistentilor Medicali din România iar de la ora 14 pâNa la 18, sesiuni stiintifice si comuncari. Zilele de 26 si 27 iunie sunt dedicate medicilor, noutatilor stiintifice dar si operatiilor, transmise în direct.

Adrian Cotarlet, directorul Spitalului MoinestiVineri, 26 iunie, de la ora 9 la 11 se desfasoara un workshop de Oncogenetica, cu o sesiune de postere si demonstratii operatorii, transmise în direct, gratie dotarilor de ultima generatie de la Spitalul Moinesti. Apoi, timp de doua ore este programat un workshop de kinetoterapie, urmata de o sesiune stiintifac a medicilor specialisti. Deschiderea festiva a manifestarii are loc de la ora 14, care va fi urmata, de la ora 16, de o masa rotunda cu tema „Etica si deontologie în practica medicala“. În acelasi timp, în intervalul 15-17, la spitalul moinestean va avea loc o noua runda de comunicari stiintifice, dedicata medicilor rezidenti. Ultima zi a manifestarilor medicale va avea un program dens de demonstratii operatorii transmise în direct dar si de lucrari stiintifice, unele prezentate în premiera.

Participantii la Zilele Medicale ale Spitalului Moinesti, editia a 10-a, s-au putut înscrie la eveniment pâna pe 20 iunie, iar lucrarile stiintifice care urmeaza a fi prezentate, trebuiau anuntate pâna pe 1 iunie. Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor din România si este organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iasi, Acadmia Oamenilor de Stiinta din România si Societatea Româna de Chirurgie.

Spitalul Moinesti este considerat cel mai performant spital din judetul Bacau si printre primele din tara, gratie actului medical practicat aici, rezultatelor acestuia dar si dotarilor.

 

 

Zilele Medicale ale Spitalului Moinesti 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com