Raliul Moldovei, editia a V-a

În perioada 25-27 iunie, în judetul Bacau va avea loc Raliul Moldovei, inclus în Campionatul National de Raliuri.  Competitia va avea 11 probe, împartite în doua zile, care masoara 126 de kilometri. Spectatorii vor putea asista la raliuspectacol în probele de la Trebes, Hemeius, Speed Park, Moinesti si Runcu. Municipiul Bacau va avea centrul închis, deoarece aici va fi amplasat parcul service al raliului si tot în aceasta perioada va avea loc si Hramul Bacaului.

29 de echipaje vor participa la Raliul Moldovei, concurs care va avea loc în apropiere de municipiile Bacau si Moinesti. Evenimentul este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul financiar al Consiliului Local Moinesti si Magiresti. În cele doua zile de concurs, circulatia rutiera va fi restrictionata conferinta raliupartial pe mai multe portiuni între Bacau si Moinesti. Organizatorii anunta o proba noua si spectaculoasa. Este vorba de proba speciala de la Runcu, din comuna Magiresti. Astazi, în cadrul unei conferinte de presa, au fost facute publice detaliile competitiei.  „În ceea ce priveste partea sportiva a competitiei, sensul în care va fi parcursa proba de la Hemeius a fost schimbata fata de anii anteriori. Totodata, a fost introdusa o proba speciala, Runcu, în lungime de 5.35 kilometri, cu privelisti deosebite, unde spectatorii vor avea ocazia sa poata urmari lejer evolutia pilotilor“, a spus pilotul Adrian Raspopa, organizator al Viorel Ilieevenimentului din partea ACS Rally Spirit. Primarul din Moinesti, Viorel Ilie, considera ca aceasta competitie contribuie la vizibilitatea si renumele orasului, care tinde sa devina o statiune. „Am alocat o suma importanta, raportat la bugetul Moinestiului. Este vorba de 120 de mii de lei. Dorinta noastra este sa devenim un oras statiune si un astfel de concurs contribuie la ceea ce se numeste turismul de eveniment“, a spus Viorel Ilie.

Primaria Bacau nu a contribuit financiar la desfasurarea raliului, deoarece bugetul orasului este cu 20% mai mic, iar banii alocati parteneriatelor au fost Radu Ababeideja consumati. „Implicarea Bacaului nu este la nivelul la care ne-am fi dorit. Am reusit sa contribuim la realizarea unui eveniment de amploare, organizând în aceeasi perioada si Hramul Bacaului“, a precizat profesorul Radu Ababei, viceprimar al municipiului Bacau.

O contributie financiara semnificativa a avut si comuna Magiresti. „Ne bucuram ca locuitorii din Magiresti vor avea ocazia sa vada un eveniment de o asemenea amploare“, a spus edilul Ionica Cada.

IonicaDesfasurarea raliului va îngreuna traficul în zona Bacaului, avertizeaza Doin Roman, seful Politiei Rutiere din judetul Bacau. „Vom avea si noi dar si participantii la trafic un weekend dificil. Sunt mai multe evenimente care au loc la sfârsit de saptamâna, cum ar fi Hramul Bacaului, Festivalul „Ion Dragoi“, Ziua Tricolorului, astfel încât circulatia în partea centrala a orasului va fi închisa. Vineri, 26 iunie, la ora 14 vor fi probleme de trafic pe arterele principale ale municipiului Bacau, unde vom avea politisti care vor directiona autoturismele. Participantii la raliu trebuie sa aiba toate actele în regula si înainte de începerea competitiei se va face o verificare“, a spus Dorin Roman.

Traseele si pilotii înscrisi în competitie

Înainte de începerea Raliului Moldovei , joi, de la ora 11, va avea loc o proba de shakedown în Padurea Fântânele. Vineri, în prima zi a raliului, de la ora 14.10 va începe proba de la Trebes, prin Padurea Fântânele, Valea Budului, Hemeius iar dupa amiaza, de la ora 17.30, proba de la Speed Park. În cea de-a doua zi a raliului, se vor desfasura probele de la Runcu, (la orele  10.05, 12.50, 15.35)  si  Moinesti (orele 10.24, 13.09 si 16.10).

La editia a cincea a Raliului Moldovei s-au înscris în competitie 29 de echipaje, conduse de urmatorii piloti: Dan Gîrtofan, Adrian Raspopa, Manuel Mihalache, Gergo Szabo, Horatiu Savu, Razvan Trisnevschi, Rares Tomita, Raul Badiu, Vlad Cosma, Alexandru Ardelean, Marco Tempestini, Dorin Banciu, Csongor Szabo, Radu Necula, Alin Neagoe, Viorel Ivan, Adrian Teslovan, Peter Sandor Kelemen, Florin Crisan, Bogdan Talasman, Octav Lunguleac, Simone Tempestini, Edwin Keleti, Thomas Abraham, Norbert Maior, Gabriel Ene, Marcus Ardelean, Andrei Mitre si Horia Chirigut.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com