Proiect grandios: „Theaterstock“, un Woodstock teatral în Bacau

Teatrul BacoviaBacaul va deveni capitala teatrului european, in prima jumatate a lunii august. Actrita Anca Sigartau, noul manager al Teatrului Municipal Bacovia, propune un festival care ar trebui sa atraga mii de turisti si iubitori ai teatrului. Este de departe cel mai curajos proiect cultural din regiune, cu o finantare pe masura de la Primaria Bacau.

 

Comunicat Teatrul Municipal Bacovia:

THEATERSTOCKVara aceasta Bacaul devine Woodstock-ul lumii teatrale românesti. 16 zile de eveniment (1 – 16 august), peste 300 de ore de spectacol, 94 de companii invitate, peste 1600 de artisti din Franta, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Republica Moldova si Romania, 137 de productii, 23 de spatii de manifestare artistica sunt doar câteva dintre coordonatele  evenimentului Theaterstock – International Arts Festival Bacau 2015.

 

Anca Sigartau, directoarea Teatrului  Municipal “Bacovia” si initiatoarea si directoarea Festivalului THEATERSTOCK:

 

          “Aflat la prima editie, festivalul îsi propune sa devina un spatiu al întâlnirii artistice si al exprimarii libere, Teatrul Bacoviaun spatiu care valorizeaza calitatea indiferent de zona, un spatiu care reuneste zona teatrala de stat, cu segmentul independent  si initiativa privata, cu arta stradala si muzica. Este un festival orientat catre public, pe care ni-l dorim în numar cât mai mare si pe care cu siguranta îl vom avea alaturi. Este un festival a carui tema – umbrela de anul acesta este “We are one”, în ideea în care cred cu tarie ca toti, indiferent de zona artistica din care provenim sau în care activam, slujim frumosului si suntem, în ultima instanta, modelatori de suflete. Cred în misiunea formatoare a actului artistic în general si a teatrului în particular, cred ca într-o societate aflata în continua dinamica si cu un sistem al valorilor zdruncinat cultura este cea care face diferenta. Cred în puterea civilizatoare a artei, indiferent de forma ei de exprimare si cred ca teatrul este punct de plecare si de permanenta raportare pentru orice comunitate.

 

          THEATERSTOCK a plecat de la ideea de libera expimare, de la ideea de a încuraja manifestarea artistica în diferitele ei forme. De aceea la acest festival aducem laolalta teatre nationale, companii de strada, companii independente, artisti plastici, muzicieni, scriitori, toti slujind împreuna publicul. Public pe care îl invit cu drag si pe care îl astept, sa ne bucuram, suflet  lânga suflet, de minunatele spectacole gazduite de festival”.

 

          Asadar între 1 si 16 august  2015, focusul lumii teatrale românesti se muta pe Bacau, oras gazda a Festivalului International de Artele Spectacolului – THEATERSTOCK.

 

          Se  vor reuni în Bacau într-un eveniment cu adevarat  memorabil, pentru a oferi publicului din regiune unele dintre cele mai valoroase spectacole de teatru ale momentului, concerte de muzica clasica, rock, fado, spectacole de flamenco si world-music Teatrul National Bucuresti, Teatrul National Cluj, Teatrul National Timisoara, Teatrul German de Stat, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul Elisabeta, peste 50 de companii din zona independenta, companiile internationale Compagnie Off, Les Commandos Percu, Deabru Beltzak, Concha Jareno,  Compagnie Bilbobasso, Theater Tol, Amanitas Fire Theater, DivadloTeatr,  V.O.S.A,  Il Posto, Antagon Theater Aktion, Cie Karnavires, Grotest Maru, De factor, Long Vehicle Circus, Barcelona Gypsy Kletzmer Orchestra. Te asteptam sa scriem împreuna povestea primei editii a evenimentului Theaterstock – International Arts Festival Bacau 2015, o experienta completa pentru minte si suflet.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com