ZICERI BASESCIENE

Regimul Basescu, un regim de trista amintire, in care singurul tel al sau este acela de a-si spori averea si a-si vedea de interesele proprii. Casa din Mihaleanu, Flota si cardasia cu Gazprom sunt doar cateva dintre afacerile din timpul si dinaintea regimului Basescu.

 Traian Basescu (1)Nu e bine cand te ridica in slavi Basescu: ori pune ceva la cale, ori se bucura de un cert esec. Basescu a avut un veritabil delir de critici, jigniri si calomnii la adresa tuturor celor care nu-l urmeaza si pe care ii considera dusmanii sai personali. Inafara prefericitului Daniel, n-a scapat nimeni de ocarile lui Basescu.

Dupa atacuri cumplite la adresa guvernantilor, miercuri seara Basescu trimite o scrisoare liderilor USL, in care ii roaga sa se impace. Nu stiu daca e vorba de o bataie de joc la adresa liderilor USL (pe care, de altfel, ar merita-o), sau de un calcul: daca se „rupe” USL, Basescu poate sa vina la televizor si sa spuna poporului ca el si-a facut datoria de mediator, conform Constitutiei. Daca se impaca, va spune ca asta i se datoreaza lui, care a stiut sa scoata tara din criza. Ma rog, in stilul basescian pe care il cunoastem.

Traian Basescu -Referendum 2012

Traian Basescu -Referendum 2012

O alta gogorita pe care Basescu a scos-o din palarie este cresterea accizei la carburanti care scupeste benzina al pompa si ne face viata un calvar, cum spune domnia sa. Nu-i vorba ca de cand este Traian Basescu la putere, benzina s-a scumpit cu 20%. Ei bine, acum, Basescu la cere romanilor „sa se apere in strada”. Iata o noutate  extrem de periculoasa. Cand presedintele cheama poporul la revolta inseamna ca e revolutie. Impotriva statului? Orice s-ar spune, nu este un indemn de presedinte.

Lipsa de obraz si tupeul fara margini l-a facut sa spuna ca Renault paraseste Romania, speriind miile de salariati ai firmei. Renault nu paraseste Romania, a spus-o Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, cum bezmeticea Basescu. Putea macar sa-si ceara scuze. N-a facut-o!

Da, boieri dumnevoastra, nimic nu e fara Traian Basescu. La sfarsit de mandat se va desprinde greu de scaunul de la Cotroceni. Dar sa facem un scenariu: daca Traian Basescu si-ar da demisia din functie inaintea expirarii mandatlui prezidential, adica in timpul campaniei din toamna si ar deveni presedintele Miscarii Populare, oare ce s-ar intampla? Ar mai putea sa candideze odata la functia suprema in stat? Pare de neimaginat, dar totul e posibil…(Petru Iosipescu)

Impartaseste

Petru Iosipescu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com