Initiativa, primul ziar al studentilor basarabeni din Bacau

Marti, 2 decembrie, de la ora 14, la biblioteca Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau a avut loc  lansarea oficiala a ziarului studentilor moldoveni. La eveniment au participat zeci de studenti dar si profesorii Vasile Puiu si Elena Bonta, din partea Universitatii.

lansare ziarul Initiativa (1)Studentii din Republica Moldova care învata în Bacau au pus bazele primei publicatii. lansare ziarul Initiativa (2)Ziarul Initiativa va pare lunar, la pretul modic de 1 leu, si are sloganul „Fa-te auzit!“. Dorinta tinerilor moldoveni este de a-si face cunoscuta perceptia asupra vietii studentesti din Bacau, de a promova destinatiile turistice din Republica Moldova si valorile culturale comune, de-o parte si alta a Prutului. „Lansarea acestui ziar este pentru noi o reusita enorma. Vrem sa facem cunoscuta traditia Basarabiei si cultura noastra, într-un ziar scris frumos si corect în limba româna”, a declarat redactorul sef Victoria Iatîsin.

Profesorul universitar ing. Vasile Puiu le-a vorbit studentilor despre dragostea ce-o poarta Basarabiei si le-a promis studentilor ca vor avea sprijin pentru continuarea proiectului. Totodata, profesorul bacauan si-a aratat nemultumirea fata de numarul redus al cetatenilor Republicii Moldova care au votat la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Ma întreb si acum de ce din 100.000 de basarabeni din România s-au prezentat la vot doar 10.000? Prin voi, Moldova se va uni cu România. Este adevarat, Uniunea Europeana presupune disparitia. Deja simtiti asta, nu mai aveti nevoie de viza pentru a intra în România”, a spus profesorul Vasile Puiu.

Vasile Puiulansare ziarul Initiativa (3)Din redactia Initiativa fac parte Victoria Iatîsin (redactor sef), Marina Ciocoi (secretar general de redactie), Cristina Croitoru (editor retele sociale), Elena Ciobanu, Catalina Railean, Alina Savin, Parascovia Neaga, Victoria Saptefrat, Mihaela Gavrilenco, Dorel Adam, Sergiu Eremenco si Sorina Zdragus (editori-redactori).

Primul numar Initiativa cuprinde articole despre 1 decembrie, Ziua Nationala a României, despre perceptia deformata a românilor din dreapta Prutului, fata de basarabeni, opinie semnata de Victoria Iatîsin, interviuri dar si o scurta prezentare a marelui jurnalist basarabean Constantin Tanase, care s-a stins pe 30 octombrie, la Chisinau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com