În weekend, bacauanii prefera marile capitale culturale europene

Cele mai cautate destinatii ,în ultima perioada, sunt Roma, Paris, Londra sau Barcelona.Un pachet turistic de 2-4 zile costa între 200 si 350 de euro, dar daca luat în ultimul moment (last minute), pretul poate fi si mai scazut

În ciuda crizei, agentiile de turism se pot lauda cu o crestere importanta a vânzarilor pentru destinatiile de weekend. Cele mai cautate sunt capitalele cu traditie culturala. Cele mai multe pachete turistice s-au vândut pentru Paris, Londra, Roma, Valencia, Madrid sau Viena. Nu au fost ocolite nici Praga sau Budapesta. În acelasi timp, în ultimul an s-a constatat o scadere usoara a cererilor pentru pachetele turistice din România. A avut de pierdut si litoralul românesc în detrimentul statiunilor de la Marea Neagra din Bulgaria. ”Vreau sa petrec un weekend la Roma. Voi vizita si prieteni, dar vreau sa vizitez Coloseum-ul si câteva muzee. Daca va fi timp, voi merge si în Ostia Antica, un oras roman conservat în întregime”, a spus Catalina Hanganu, 31 de ani, din Bacau. Majoritatea agentiilor de turism din Bacau au pachete de wekend, care contin biletul de avion, cazarea, la hoteluri si pensiuni de 2-4 stele, dar si vizitarea unor obiective turisitice din marile orase ale Europei. „Facem pachete turistice în functie de solicitarile primite. Totodata, le  spunem si care sunt cele mai avantajoase oferte. De regula, este mult mai ieftin daca biletele sunt luate din timp sau daca sunt ”last minute”, a spus Alexandru Vasâi, agent de turism. Cu 250 de euro este asigurata cazarea timp de 3 nopti la un hotel de 3-4 stele din Viena. Oferta este valabila pentru luna octombrie si este inclus si biletul de avion cu Austrian Airlines.. ”Am avut pachet turistic pentru Roma, cu doar 160 de euro. Trebuia platit cu sase luni înainte, iar în acest pret era inclusa cazarea în centrul orasului si biletul de avion, dus-întors”, a mai spus Alexandru Vasâi. Ofertele pentru ultimul moment sunt chiar sub 200 de euro Printre voucherele aflate acum pe masa operatorilor de turism se gaseste si un pachet cu patru zile la Dublin, Irlanda. Cu 260 de euro este asigurata cazarea pentru patru nopti, dar si biletul de avion. De regula cele mai avantajoase preturi sunt pentru Barcelona (200 de euro), Paris (220 de euro), Londra (300 de euro) sau Roma(160 de euro).

Litoralul românesc a pierdut teren în fata celui bulgaresc

În ultimul an, cererea pentru statiunile românesti de la Marea Neagra este în scadere. Principalul motiv pare sa fie pretul, care este de multe ori mai mare decât cel al pachetelor turistice pentru destinatiile externe. ”Se cauta Mamaia, Eforie Nord sau Saturn”, a spus Dumitru Nanescu, directorul unei agentii de turism din Bacau. Litoralul bulgaresc a reusit sa câstige teren printre clientii din Bacau. ”A scazut cererea pentru statiunile de la noi, dar se compenseaza cu cele de pe litoralul bulgaresc, care ofera pachete all inclusive, la preturi foarte mici”, a mai spus Vasâi.

Muntele si manastirile, cele mai ieftine destinatii

Iubitorii muntelui si credinciosii care bat drumurile manastirilor au cele mai mici cheltuieli, atunci când vine vorba de petrecerea unui weekend, departe de zgomotul oraselor. Cu 150-200 de lei, turistii pot face un tur al manastirilor din Moldova. Statiunile de munte sunt cautate mai mult pentru apele cu efect curativ. ”Cei care urmeaza un tratament sau au probleme de sanatate, cauta în continuare statiunile românesti. În afara acestora, sunt foarte apreciate ca destinatii Vatra Dornei, Baile Felix si Complexul Danubius din Sovata”, a mai spus Alexandru Vasâi.

”În acest an am înregistrat o crestere semnificativa a cererilor pentru destinatiile externe, de weekend. Bacauanii cauta capitalele culturale, ca Paris, Londra, Bruxelles, Amsterdam sau Istambul”, Dumitru Nanescu, director al Intertour.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , , ,

Un comentariu

  1. Aceste pachete de vacanta sunt o idee buna. iti permit sa calatoresti prin toata lumea la preturi rezonabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com