Vietnamezii poftesc la gheare de Bacau

Societatea bacauana avea de platit inainte, catre Protan, cate 0,5 lei pentru fiecare kilogram dea gheare ridicate. Acum ghearele sunt vandute in Vietnam, cu 80 de bani pe kilogram. Castigul este de 1,3 lei. „Avem solicitari multiple din zona Chinei si a Vietnamului, unde ghearele de pui sunt considerate delicatese. Lunar trimitem cate un container de gheare neprocesate in Hai Phong, Vietnam. Cererea lor este mult mai mare. Solicitarile sunt de 40 de containere, dar nu are toata Romania atatea gheare”, ne-a precizat Mihaela Pintilie, sef Departament Export Agricola International SA.

Bulgarii ne iau gatul

Tot din categoria subproduselor alimentare fac parte si gaturile de pui. Societatea le vindea inainte in tacamuri, dar vanzarile en detail nu erau prea bune. Inainte de perfectarea acordului cu bulgarii, SC Agricola International avea pe stoc peste 200 de tone de gaturi de pui. Acum, societatea bacauana vinde lunar bulgarilor aproximativ 50 de tone de gaturi de pui. Si aici, cererea pe piata este mai mare, de peste 100 de tone.

Afacerile Agricola International au crescut cu 20%

Cand toata lumea se plange de criza, in primul semestru al anului 2009, Agricola International SA Bacau a anregistrat o cifra de afaceri de 132.411 mii lei, cu 20,5% mai mare fata de cifra de afaceri a primelor sase luni din 2008 (109.829 mii lei). Cresterea anregistrata anul acesta este si rezultatul direct al cresterii volumului de carne de pui comercializata, dar si al modificarii structurii de productie an favoarea produselor refrigerate. Unul dintre obiectivele Agricola Bacau, ca urmare a modernizarii abatorului de pasari, este atingerea unei ponderi de 70% a carnii refrigerate, an total vanzari carne de pasare, la sfarsitul anului 2009.

Volumul exporturilor a crescut de 10 ori

Potrivit situatiilor de la Agricola International, volumul exportului in 2009 a crescut de aproape 10 ori fata de acceasi situatie a anului 2009. Produsele Agricola International au cautare pe pietele din Olanda, Germania sau chiar Grecia.
„Anul trecut, volumul exportului a fost de 135 de tone, in valoare de 841 de mii de leia Anul acesta am vandut deja 1209 tone, in valoare de peste 8,4 milioane de lei, pe pietele din vest, unde ne-am consolidat pozitia”, ne-a precizat Grigore Horoi, presedintele SC Agricola International SA. Politica de exporturi a companiei Agricola International urmareste cresterea profitului, concomitent cu formarea unui nume pe pietele externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com