Miercuri, 17 decembrie, de la ora 14, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a fost gazda videoconferintei „Drepturile proprietatii intelectuale”. Aceasta a fost sustinuta de Ravi Buck, diplomat al Ambasadei SUA la Bucuresti, în spatiul „American Corner“.
La activitate au participat elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacau, îndrumati de profesorul Ana-Maria Andrioaie. Tinerii au manifestat interes asupra tematicii videoconferintei, exprimând totodata diverse opinii, referitoare la tematica pusa în discutie. ”Aceasta manifestare a avut drept scop informarea tinerilor bacauani despre delicata problematica a proprietatii intelectuale”, ne-a precizat Oana – Liliana Jianu, coordonator al Centrului ”American Corner Bacau”. La final videoconferintei, elevii au primit materiale informative, referitoare la drepturile proprietatii intelectuale. „În virtutea parteneriatului dintre CCD Bacau si Ambasada SUA vom promova noi proiecte care presupun, desfasurarea si în anul urmator a unei serii de videoconferinte. Acestea vor avea o cadenta saptamânala si vor aborda tematici diferite, de maxima actualitate. Cu aceasta ocazie, vom revalorifica dotarea Centrului, cu un performant sistem digital pentru videoconferinte (DVC), care, iata, ne ofera posibilitatea sa organizam schimburi de experienta si idei, în mod direct si în timp real. Opinam ca participarea publicului bacauan, a tinerilor elevi si studenti, dar si a profesorilor, la aceste videoconferinte, poate contribui, chiar daca într-o masura mai mica, la dezvoltarea contactelor culturale si educationale, dintre România si SUA”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.
Potrivit datelor puse la dispozitie de conducerea CCD Bacau, Ravi Buck a intrat în corpul diplomatic american în octombrie 2009. Acum, el este la al doilea mandat, ca ofiter economic al Ambasadei SUA la Bucuresti, fiind licentiat în economie al Universitatii din Virginia. De asemenea, a studiat chineza mandarina la Universitatea din Shenzhen si la Universitatea Peking (Beijing). În acea perioada Ravi Buck a lucrat ca profesor de limba engleza în Shenzhen, dar si ca economist, la o banca de investitii din Beijing. La Bucuresti portofoliul sau include comertul, legislatia muncii, drepturile de proprietate intelectuala (DPI), tehnologia informatiei (IT) si politicile antreprenoriale. Înainte de a primi misiunea din România, a fost functionar la Consulatul SUA din Shanghai, unde se va întoarce, ca ofiter economic al Ambasadei SUA de acolo, dar numai dupa o pregatire suplimentara.