Videoconferinta „Bani negri“ la „American Corner“ din Bacau

CCD Bacau a reluat, la Centrul „American Corner”, seria de videoconferinte, organizate în colaborare cu Ambasada SUA la Bucuresti. Prima s-a desfasurat  joi, 15 ianuarie, începând cu ora 14.15,  cu tema: „Banii negri”.  Evenimentul a fost sustinut de Marisa MacIsaac, diplomat si atasat politic.

CCDLa evenimentul organizat Centrul „American Corner” din Bacau au participat 30 de liceeni de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau si de la Colegiul National „Ferdinand I” Bacau. În cadrul activitatii a fost vizionat filmul documentar „Black Money”. „Pelicula, prin vocea lui Lowel Bergman, corespondentul de investigatii de la Frontline, analizeaza lumea internationala întunecata a luarii de mita. El prezinta modul în care corporatiile internationale folosesc ilegal fonduri obscure, companii de fatada si plati secrete, ca modalitate de crestere a profiturilor, sau de finantare a unor afaceri ilegale“, a explicat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

videoconferinta sua bani negri (2)Ca studiu de caz, a fost invocata afacerea Al Yamamah, care a vizat vânzarile de videoconferinta sua bani negri (1)arme la nivel înalt, între Marea Britanie si Arabia Saudita.   În documentar sunt redate stiri, procese, documente si interviuri în care apar reprezentanti ai CIA, FBI, procurori, magistrati, oameni politici de prim rang, consilieri, dar si jurnalisti. Proiectia a fost urmata de o sesiune de discutii si dezbateri, moderata de Marisa MacIsaac, ocazie cu care elevii au analizat informatiile obtinute, au împartasit opinii si, bineînteles, au tras concluzii.   „Prin organizarea acestei videoconferinte, am dorit sa venim în sprijinul  profesorilor si a elevilor acestora, implicati în proiecte educationale pe teme de coruptie, derulate în anii anteriori, sau aflate în derulare anul acesta, programe în care, Centrul American Corner Bacau a fost si este partener”, ne-a declarat Oana – Liliana Jianu, coordonatoarea Centrului ”American Corner Bacau”.

 

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com