CCD Bacau, locul 1 in topul Ministerului Educatiei Nationale

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” este pe locul 1 între institutiile similare din tara,  al doilea an consecutiv, Gabriel Stan, CCD Bacauîn topul Ministerului Educatiei Nationale, dupa numarul activitatilor realizate, dupa parteneriatele încheiate cu institutii de prestigiu din România, SUA si Israel dar si al impactului acestora în rândul cadrelor didactice participante la cursurile de formare.

La programele de formare continua acreditate de Ministerul Eductiei si organizate de CCD Bacau în calitate de furnizor, sau de  implementator, au participat 2.225 de cadre didactice, la cele furnizate de alte institutii, de asemenea acreditate de MEN si derulate prin CCD Bacau, au participat 415 de cadre, iar la cele avizate, 1.790 de dascali, situatie care reflecta foarte buna pozitionare la nivel national a institutiei bacauane, locul I în ultimii doi ani. studenti la CCD Bacau (1)În ultimul an scolar, 2013 – 2014, sub coordonarea metodologica a CCD Bacau, în cadrul Proiectului bilateral româno-francez „Educatie în mediul rural defavorizat”, în judetul Bacau, au functionat efectiv 27 de centre de documentare si informare. Acestea au organizat diferite activitati, cu caracter educational, civic si social, la care au participat aproximativ 10.000 de elevi si profesori.

Totodata, la Centrul ”American Corner Bacau”, coordonat de  Oana – Liliana Jianu, au fost organizate 39 întâlniri, seminarii, conferinte, videoconferinte si expozitii, cu tematici diferite si atractive, la care au participat invitati speciali (speakers) din SUA si un numeros public bacauan. La aceste evenimente au participat 583 de persoane: 479 liceeni, 74 elevi de gimnaziu, 30 profesori.

 

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau este singura institutie de acest tip din tara în cadrul careia functioneaza un centru („corner”) american, finantat de Ambasada SUA la Bucuresti.  Acesta ofera cadrelor didactice si elevilor activitati educative si culturale deosebite, surse de informare electronice si clasice în limba engleza despre CCDsocietatea americana si nu numai. „Recent, Departamentul de Stat al SUA a remis catre ambasada americana de la Bucuresti un mesaj în care se apreciaza în mod deosebit numarul si complexitatea programelor initiate la Bacau, vizitele oficialilor americani, dar si portofoliul de carti si echipamente existente. Astfel, Washingtonul va asigura finantarea Centrului ”American Corner Bacau”, cel putin pâna la finele anului 2016“, a precizat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

75 de protocoale si parteneriate cu institutii din România, SUA si Israel

 

Tinerii lupta impotriva coruptiei -Gabriel Stan, directorul CCD BacauMulte din activitatile institutiei bacauane au fost sustinute prin angajarea acesteia în parteneriate interne si externe. Astfel, în acest an scolar, CCD Bacau a încheiat 75 de protocoale, parteneriate si acorduri pentru sustinerea unor proiecte educationale.

Dintre acestea amintim pe cele semnate cu: Ambasada SUA la Bucuresti, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, British Council, ARDOR Moldova, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” Bucuresti, Biblioteca Pedagogica Nationala „I.C. Petrescu” Bucuresti, Camera de Comert si Industrie Bacau, Asociatia „Alternative Sociale” Iasi, Asociatia „Tineri pentru viitor” Bucuresti, Institutia Prefectului Bacau, Consiliul Judetean Bacau, Primaria orasului Comanesti, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, Universitatea ”George Bacovia” din Bacau, Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava, S.N.S.P.A., Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazul”, Agentia Nationala Antidrog Bacau – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau, dar si cu diferite unitati de învatamânt. De asemenea, CCD Bacau a continuat sa organizeze, în virtutea parteneriatul cu  ISJ Bacau, activitatile specifice proiectului  „Profesionalizaera carierei didactice – noi competente pentru actori ai schimbarilor în educatie în judetele Bacau si Covasna”, finantat din fonduri structurale europene.

Gabriel Stan-CCD Bacau „Pentru anul viitor ne propunem organizarea tuturor programelor de formare continua acreditate, urmarind astfel principalele obiective fixate în planul managerial.  Oferta contine trei programe proprii de formare, acreditate de Ministerul Educatiei, care însumeaza 240 ore si ofera participantilor 65 credite profesionale transferabile: Integrarea TIC în procesul educational, Educatie civica – formarea profesorilor si Strategii de consiliere educationala a parintilor. De asemenea, în parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, CCD Bacau ofera programul de formare continua acreditat Holocaust, combaterea rasismului si discriminarii. Totodata, institutia bacauana propune 100 de cursuri, care au fost supuse avizarii Ministerului Educatiei, 30 dintre ele, fiind organizate în premiera.  Asadar, vom acorda o atentie deosebita activitatilor organizate de Centrul ”American Corner Bacau” si de Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau, entitati sprijinite de Ambasada SUA la Bucuresti. În continuare vom fi preocupati de accesarea fondurilor locale, nationale si europene, având deja asigurata finantarea anuala din partea Departamentului de Stat al SUA, pentru proiectele angajate.Aceste rezultate si proiectii ne îndreptatesc sa afirmam ca, în rândul institutiilor de profil din tara, ne situam pe primul loc, deci pe podium”, a mai precizat profesorul de istorie Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com