Bacaul si Chisinaul s-ar putea infrati curand

Autoritatile bacauane si-au exprimat dorinta de a înfrati municipiul Bacau cu Capitala Republicii Moldova în cadrul unei vizite oficiale care a avut loc de Ziua Culturii Nationale, la Chisinau. Delegatia condusa de viceprimarul Radu Ababei si consilierii Ilie Bârzu si Paul  Valerian Timofte au avut o întrevedere cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca.

DSC_4636_640x427Reprezentantii Primariei Bacau si ai Consiliului Local au purtat cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, o discutie legata de oportunitatea înfratirii celor doua municipii, ca baza legala pentru cresterea schimburilor economice si culturale. „Ne cunoastem bine cu colegii de la Bacau. Salutam activitatea dânsilor, faptul ca sunt atenti cu noi, ca sunt alaturi de noi la evenimentele importante. Vom trece în procedura tehnica, Consiliul municipal Bacau si Consiliul Municipal Chisinau sa aprobe acordul dupa care sa avem o lista de priotitati mai complexa, deoarece ni se va permite potrivit legii sa avem mai Primar Dorin Chirtoacamulte cheltuieli bugetare în acest sens. Salut aceasta initiativa“, a precizat primarul Dorin Chirtoaca.

Înfratirea celor doua orase, ar putea avea loc, potrivit viceprimarului Bacaului, în scurt timp. „Cred ca am demonstrat necesitatea si oportunitatea unui acord de colaborare între cele doua municipii. Odata cu intrarea în Comunitatea Europeana a Moldovei, am fi primii care am beneficia de un astfel de acord, astfel am putea aloca si fondurile necesare pentru dezvoltarea relatiilor Primaria Chisinau (1)bilaterale. Avem deja experienta unor relatii foarte bune în ceea ce priveste cultura si învatamântul. Cred ca în viitor vom avea si în domeniul economic. Pentru toate acestea, astazi s-a deschis calea pentru acordul de înfratire si colaborare. Sper ca în scurt timp aceasta înfratire sa se înfaptuiasca“, a spus dr. Radu Ababei, viceprimarul municipiului Bacau.

Consilierul local Ilie Bârzu, care a facut primele demersuri pentru organizarea deplasarii delegatiei de la Bacau, crede ca investitiile oamenilor de afaceri moldoveni vor aduce noi locuri de munca dar dezvoltarea municipiului Bacau.  „Se vor ivi oportunitati pentru aducerea unor afaceri în Bacau si Chisinau. Vom avea noi locuri de munca, se vor crea premise pentru partaneriate public –private. Totodata se vor extinde proiectele educationale si culturale. Înfratirea cu Chisinaul este deosebit de importanta pentru noi si deschide premise inclusiv pentru dezvoltarea municipiului Bacau“, a spus consilierul Ilie Bârzu.

În urmatoarea perioada va fi urmata procedura tehnica pentru initierea unui proiect de hotarâre, pe care Consiliul Local Bacau sa-l aprobe, pentru înfratirea oraselor Bacau si Chisinau. În acelasi timp, alesii din Consiliul Municipal Chisinau vor trebui sa fie de acord cu aceasta înfratie, dupa care va fi semnat actul final si se vor pune bazele unei colaborari mai strânse, cu implicatii importante atât în plan economic, cultural si educational.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com