VIDEO Doi oameni de afaceri, un primar si mai multi angajati EON, acuzati de coruptie si furt de energie electrica

Dosar de coruptie EON (3)Cristian Bostan, primarul comunei Sascut, Bogdan Chitescu de la EON, Ciprian Anisei, sef Formatie Masura Bacau si Stefan Vaslovanu, sef Formatie Masura Speciala Bacau sunt doar cateva dintre numele grele implicate in dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Judecatoriei Bacau impreuna cu ofiterii Anticoruptie ai DGA. Mai mult, a fost vehiculat si numele Arena Mall, fara insa sa transpara alte detalii. Atât Parchetul Judecatoriei Bacau, cat si EON Moldova au dat cate un comunicat de presa:

 

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau au dispus efectuarea în continuare a urmaririi penale fata de 10 suspecti, persoane detinând functii de conducere si control în cadrul S.C E-on Moldova S.A. precum si fata de alte sapte persoane, dintre care un primar si doi oameni de afaceri din Jud. Bacau.

      În cauza, exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, suspectii se fac vinovati de savârsirea unor infractiuni de coruptie si de serviciu ( art. 308 din Cp. cu ref. la art. 291, art. 292 si art. 297 din Cp.) urmarind obtinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane.

      Dosar de coruptie EON (2) În acest sens, azi în data de mai sus, procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau cu sprijinul tehnic al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bacau, Directia Generala Anticoruptie Bacau si lasi, Servicii specializate din cadrul I.G.P.R. precum si al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau au efectuat 14 perchezitii domiciliare în Mun. Bacau si Iasi în baza unor mandate de perchezitie emise de catre Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Bacau în vederea descoperirii si strângerii probelor cu privire la infractiunile ce formeaza obiectul cercetarilor în prezenta cauza.

        Dupa finalizarea activitatilor, persoanele vizate au fost aduse în baza unor mandate de aducere legal emise la sediul Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau în vederea aducerii la cunostinta a învinuirilor si audierii în calitate de suspecti.

        Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situatie, sa înfrânga principiul prezumtiei de nevinovatie recunoscut de lege în favoarea suspectilor si prevazut de art. 4 din C. Proc. Pen. si art. 6 alin. 2 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

       Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauza, precizam ca, atunci când împrejurarile vor permite, vom fi în masura sa oferim detalii suplimentare“, se arata in comunicatul procurorilor bacauani de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau

 

Cristian Cojocaru, avocatul lui Bogdan Chitescu„E.ON România aplica o politica de toleranta zero în ceea ce priveste furturile de energie electrica. Este atât în interesul consumatorilor, cât si al companiei, ca orice consum fraudulos sa fie descoperit, dovedit si pedepsit conform legilor in vigoare.

 

În ceea ce priveste ce s-a întâmplat astazi, la Bacau si la Iasi, precizam ca E.ON România a pus la dispozitia procurorilor, ori de câte ori i-au fost solicitate, toate informatiile necesare pentru derularea investigatiei. Având deplina încredere în justitia din România, E.ON va continua sa coopereze cu autoritatile statului pentru bunul Dosar de coruptie EON (5)mers si finalizarea investigatiei.

 

Fiind vorba despre o ancheta în derulare, ne abtinem de la alte comentarii, pâna la o decizie definitiva a justitiei“, se arata in comunicatul EON Moldova.

Un comentariu

  1. Andrutza spune:

    Fratilor, astia nu doar ” fura curent” la figurat, fura curent la propriu!!!! prin urmare sa o mai lasam pe asta cu „tinerii” in politica ( i.e. Mayor of Sascut) , uite ce fac unii „tineri” politicieni….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com