Viata parvenitului milionar turnator X. O carte in curs de aparitie, despre mafia din Bacau

De aproape 10 ani documentez despre ispravile penale ale omului de afaceri X. Milionarul, departe de a fi vreo inteligenta sclipitoare, vreun om pe care discretia sa-l defineasca, nu a facut un secret cand a facut afirmatii despre cei care-l protejeaza: „2.15“, oameni din IPJ Bacau si cativa procurori, care culmea au avut o evolutie exceptionala in ultimii ani, parca motivata de NUP-urile date omului de afaceri X si pentru salvarea retelei pe care o controleaza acesta.
Protectia lui pare atat de mare, incat in spatiul public se vehiculeaza nume importante din Bucuresti si sefi ai unor institutii speciale.
Tocmai de aceea, poate doar Parchetul General si Presedentia Romaniei ar mai putea face lumina in cazul lui DNA Central a lasat in mainile Bacaului toata situatia si a primit asigurari ca totul e in regula, dar totul e, pana la un punct.
De ani de zile se spune ca va veni si randul parvenitului X sa raspunda in fata Legii, dar acea zi inca pare departe.
X are un crez, pe care il expune cu religiozitate: ca oricine si orice e de vanzare si ca oricine poate fi cumparat. Credinta lui si epoletii celor cu care se lauda l-au ajutat sa devina milionar si sef al Mafiei din Bacau, aflata intr-o comuniune temporara si cu asociatia purtatorilor de sorturi.
Intr-un loc lipsit de speranta, cum e Bacaul, unde sunt cunoscute metehnele lui X, e usor sa faci comexiuni si sa afli ce se afla in spatele succesului extraordinar, sa afli cand o licitatie a fost trucata si prin cine a actionat, sa vezi cum a dat tunuri statului roman, cu complicitatea celor care ii sunt sluji santajabile.
Pentru niciun coleg din presa nu a fost o supriza cand X a inceput sa scrie procurorilor DNA. Parea o chestiune de timp pana cand si X va fi legat fedeles si dus in carcera, unde sa povesteasca tot ce stie, tot ce a facut si cum si-a ridicat averea de la o afacere cu var, in 18 ani, la peste 50 de milioane de euro.
Pentru multi avocati dar si pentru cativa oameni de presa din Bacau sunt cunoscute obiceiurile lui X de a apela la detectivi. Ce face cu fotografiile si filmarile, e greu de spus. Dar exista oameni din domeniul Justitiei care afirma ca exista in continuare un numar mare de oameni de afaceri si fosti sefi de institutii, care nu dorm bine deloc si se asteapta, mai ales daca-l supara pe domnul X, sa ajunga in puscarie.
X a finantat partide, a construit sediile mai multor institutii, s-a aflat in spatele numirilor din zona institutiilor publice. Este transpartinic, pentru cei mai multi, el este Sistemul. Si reteaua cere de mancare, are nevoie de case, construite usor, cu materialele lui X, reteaua primeste apartamente drept compensatie, reteaua pare indestructibila.
In undergroundul Justitiei se vorbeste insa tot mai mult de faptul ca domnul X pune deja in pericol intreg sistemul. Este indiscret, conflictual, nu stie nici macar sa scrie romaneste, motiv pentru care unii au spus ca este analfabet, desi este doar agramat.
Binenteles, pentru a face lumina si pentru a aplica legislatia Anticoruptie ar trebui legata toata reteaua lui, bine indestulata, pentru care ar trebui vreo doua autocare si cel putin 28 de dube venite din Bucuresti.
Omul de afaceri X a controlat o buna perioada zona cercetarilor penale din judetul Bacau si posibil si alte zone mai speciale, de ce nu, altfel poate ar fi v?zut unii procurori anumite informari despre dumnealui. Ceea ce pres alocala si centrala a relatat despre el in ultimii ani, prin articole de multe ori realizate amatoristic, cu siguranta nu reprezinta un secret pentru Justitia din Bacau.
X este acum stapanul Bacaului si a reusit prin teroare si coruptie sa controleze tot. Fara sa-si dea seama, denunturile sale i-au facut mult rau, caci au lasat la iveala adevarata lui retea. Despre domnul X si despre cum s-a construit Mafia intr-un targ precum e Bacaul, cunoscut ca orasul lui Hrebenciuc, voi scrie o carte.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com