Venezuela a fost aleasa in Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Republica Bolivariana Venezuela a fost aleasa pe 12 noiembrie, la a 67-a sesiune a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), cu sprijinul Romaniei, sa faca parte din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Tara latino-americana a primit 154 de voturi favorabile, din 193 exprimate, cele mai multe venind din partea grupului tarilor latino-americane, printre care Argentina si Brazilia. Calitatea de membru este valabila pentru perioada 2013-2015.

 “Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela în România are onoarea de a aduce la cunostinta ca, în alegerile din 12 noiembrie a.c., care au avut loc în cadrul celei de a 67-a sesiuni a Organizatiei Natiunilor Unite, Republica Bolivariana Venezuela a fost aleasa, cu sprijinul Romaniei, ca membra a Consiliului pentru Drepturile Omului, pentru perioada 2013-2015, cu 154 de voturi din cele 193 exprimate, alaturi de Argentina si Brazilia, din partea grupului tarilor latinoamericane.

Aceasta alegere reprezinta un triumf al politicii externe a Guvernului Bolivarian si un vot de încredere din partea comunitatii internationale fata de rolul pe care Venezuela îl va juca în promovarea si protejarea drepturilor omului, prin cooperare si dialog. Este o dovada din ce în ce mai puternica, a prezentei venezueliene pe plan mondial, în special în cadrul forurilor multilaterale, conform Planului Socialist 2013-2019, care stabileste ca obiectiv întarirea sistemului pluripolar. Constituie, de asemenea, o dovada ca Republica Bolivariana Venezuela se afirma prin respectul consecvent al principiilor drepturilor omului.

 

În numele Guvernului Republicii Bolivariene Venezuela si în spiritul traditiei bunelor relatii de prietenie dintre tarile si popoarele noastre, Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela multumeste onor autoritatilor Române pentru sprijinul fratesc si spiritul de cooperare manifestat cu prilejul sustinerii candidaturii R.B.V. la Consiliul pentru Drepturile Omului din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite“ se arata in comunicatul de presa al Ambasadei Republicii Bolivariene Venezuela la Bucuresti. 

 

Venezuela, odata intrata in Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va contribui la dezbaterea si rezolvarea situatiilor de violare grava a drepturilor omului. Consiliul este o structura subordonata Adunarii Generale a ONU si are urmatoarele obiective:

Elaborarea de recomandari adresate Adunarii Generale ONU cu privire la dezvoltarea dreptului international în domeniul drepturilor omului;

Furnizarea de contributii în vederea prevenirii violarilor drepturilor omului si a unui raspuns prompt în cazul urgentelor în domeniul drepturilor omului;

Promovarea aplicarii depline a obligatiilor asumate de catre state în domeniul drepturilor omului;

Promovarea coordonarii actiunii în domeniul drepturilor omului si a chestiunilor relevante pentru acest domeniu în cadrul sistemului ONU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com