Radio Europa Libera: o istorie în date, fotografii si Arhivele Securitatii

Joi, 15 noiembrie, la ora 12 va avea loc vernisajul expozitiei Radio Europa Libera: o istorie în date, fotografii si Arhivele Securitatii. Evenimentul este organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) si Facultatea de Stiinte Politice – Universitatea din Bucuresti.

 În deschiderea evenimentului, vor vorbi dl. Mircea Carp, jurnalist ?i director-adjunct la Europa Libera (1979-1995), dl. Liviu Tofan, director-adjunct al postului de radio (1990-1994) si dl. Mihail D. Sturdza, cercetator în cadrul Departamentului Documentare al Europei Libere.

Expozitia îsi propune prezentarea, atât cronologica cât si tematica, a unei largi palete de documente din arhiva fostei Securitati (ACNSAS). Temele cuprind istoricul Europei Libere, urmarirea informativa a angajatilor si colaboratorilor postului de radio, precum si monitorizarea programelor sectiei românesti în intervalul 1950-1989. La realizarea expozitiei, alaturi de documentele de arhiva, au fost folosite si fotografii reprezentative preluate din arhivele Institutului Român de Istorie Recenta (IRIR), Institutului National pentru Studiul Totalitarismului (INST) si ale Fundatiei Academia Civica.

Expozitia va fi vernisata la Muzeul National de Istorie al României (MNIR), Sala Mihai Viteazul, Calea Victoriei, nr. 12, et.1, si va fi reamplasata, în intervalul 17-26 noiembrie 2012, la parterul MNIR, spre a facilita accesul vizitatorilor.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National (AFCN).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *