Vasile Nistor va sustine USL din umbra

Vasile Nistor a luat decizia de a demisiona din PDL. In acest fel, el isi recunoaste apartenenta politica, tot mai evidenta inca dinaintea alegerilor locale din 2008.  El a transmis aseara un comunicat de presa in care isi explica motivele care l-au facut sa renunte la partidul de guvernamant.  Senatorul bacauan si-a calculat bine miscarile si in trecut, atunci cand a avut intelegeri cu liderii celorlalte partide pentru impartirea zonelor de influenta politica din Bacau, dar si atunci cand a stabilit numele candidatilor si colegiile pentru parlamentare.

Pana la aceasta ora Vasile Nistor nu a raspuns la telefon. Vom reveni cu un material despre blaturile politice, administrative, despre incalcarea legilor concurentei, licitatii truncate dar si alti monstri din “aceste vremuri ale holerei”.

Comunicatul transmis de senatorul Vasile Nistor catre Agerpres

“Dupa o lunga perioada de analiza a scenei politice romanesti in general si a situatiei existente in Partidul Democrat Liberal in mod special, am decis astazi ca este momentul sa ma retrag din PDL si sa activez in continuare in calitate de senator independent.

Principalul motiv al deciziei mele este dat de faptul ca nu mai pot sa duc povara politica a acestei guvernari care a facut foarte mult rau romanilor. De asemenea, un alt motiv al retragerii mele din PDL este ca nu ma mai regasesc in acest partid care, pana nu demult, avea 40 % si era format dintr-o echipa tanara si entuziasta a Biroului National, din care faceam si eu parte in calitate de vicepresedinte, coordonator al Departamentului de resurse umane, militanti si gestiunea carierei.

Tensiunile care s-au acumulat in PDL, mai ales dupa venirea in partid a colegilor de la PLD, au dus la un conflict generalizat la nivelul tuturor filialelor din tara. In acest context al aparitiei permanente a unor oameni noi, fara niciun fel de experienta politica si organizatorica, dovedita prin exercitarea functiilor pe care le ocupa in calitate de demnitari si unde au dezamagit, se incearca indepartarea pe nedrept a oamenilor care, in decursul anilor au dus tot greul acestui partid si au castigat toate alegerile din anul 2000 pana in prezent.

Fac parte dintre acesti oameni si, mai mult decat atat, sunt unul dintre membrii fondatori ai partidului. Lipsa unui dialog social real cu toate sindicatele pentru realizarea unui pact social, atunci cand in toata Romania sindicatele sunt in strada, este o alta greseala a PDL si a Guvernului. Un alt aspect care m-a nemultumit si care a creat mari prejudicii de imagine partidului este votul fraudulos la Legea pensiilor, o lege extrem de importanta pentru societatea romaneasca. Comportamentul presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase si sustinerea de catre partid a acestei greseli a dus la ruperea relatiilor cu Opozitia si izolarea PDL pe scena politica.

In acelasi timp, cred ca incercarea de inlaturare a premierului Emil Boc, promotorul restructurarii si reasezarii economiei pe noi baze este profund eronata. Fie se schimba tot guvernul si se aduce o noua echipa, care sa continue lucrurile bune si sa le corecteze pe cele gresite, fie actualul guvern este lasat sa continue asumarea acestor politici antisociale dar corecte din punct de vedere economic.

Doresc sa le multumesc colegilor din PDL pentru tot sprijinul pe care mi l-au oferit cu generozitate in ultimii 21 de ani, sa-i asigur de toata pretuirea mea si sa-i incredintez ca voi ramane acelasi om pe care l-au cunoscut si cu care au colaborat intr-un mod corect in toti acesti ani.” Senator, Vasile Nistor

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com