Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau se lauda cu o crestere a numarului de studenti de 30% dupa prima sesiune de admitere

Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau a raportat o crestere cu 30% a numarului candidatilor înscrisi la studii de licenta, masterat si doctorat. Cresterea semnificativa survine dupa schimbarea managementului institutiei de învatamânt superior de stat. În luna martie 2016 Carol Schnakovszky a preluat conducerea Universitatii de la Valentin Nedeff, care a ocupat functia de rector în perioada 2008-2016.

Dupa încheierea primei sesiuni de admitere, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau s-au înscris 2169 de candidati din care 1242 la studii universitare de licenta, 579 la studii universitare de master si 348 de candidati înscrisi pe locurile alocate pentru românii de pretutindeni, se precizeaza în ultimul comunicat am institutiei.
„Comparativ cu anul trecut s-a înregistrat o crestere a candidatilor (n.r. a numarului candidatilor) de 30%. Conducerea Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau le multumeste tuturor colegilor si studentilor care s-au implicat în promovarea ofertei educationale si reprezentantilor din mass-media care au prezentat posibilitatile reale de formare oferite de universitate viitorilor studenti. Universitatea va efectua demersuri la Ministerul Educatiei Nationale pentru suplimentarea de locuri bugetate, care urmeaza a fi puse la dispozitia candidatilor. Oferta educationala a Universitatii include 33 de programe de studii universitare de licenta, 34 de master si 2 de doctorat, toate programele de studii fiind acreditate de catre ARACIS“, se precizeaza în comunicatul semnat de Cristina Cîrtita Buzoianu, prorector, responsabil cu etica Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau.
Perioadele de înscriere pentru licenta, la diferitele specializari si facultati, la a doua sesiune de admitere sunt:
Facultatea de Inginerie 04-28 septembrie;
Facultatea de Litere 04-22 septembrie;
Facultatea de Stiinte 04-20 septembrie,
Facultatea de Stiinte Economice 04-22 septembrie;
Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii 04-19 septembrie si 04-20 septembrie.
„Pentru master admiterea din toamna va avea loc, dupa cum urmeaza: Facultatea de Inginerie 04-28 septembrie; Facultatea de Litere 04-20 septembrie; Facultatea de Stiinte 04-19 septembrie, Facultatea de Stiinte Economice 04-21 septembrie; Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii 04-18 septembrie“, se mai precizeaza în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com