UNICEF si Primaria Stanisesti sprijina 30 de copii proveniti din familii defavorizate

30 de copii proveniti din familiile sarace din comuna bacauana Stanisesti vor beneficia, din data de 1 august, de educatie non-formala si sprijin pentru orientarea în viata. În urma proiectului „Nu spulberati visele copiilor“, sprijinit financiar de UNICEF si Primaria Stanisesti, în valoare de 11 mii de lei, la Centrul de Cultura „George Apostu“ din localitate se vor face cursuri de prevenire a comportamentelor delicvente, violenta în familie, instruiri pe teme de igiena dar si consiliere si orientare scolara si profesionala. Pe parcursul urmatoarelor patru luni copiii din cele mai sarace familii din comuna vor beneficia de excursii tematice, care sa-i ajute sa relationeze mai bine. Pe parcursul lunii august copii vor participa la cursurile scolii de vara. La ore vor participa profesori, politistii din comuna, preotul dar si primarul Bogdan Popa. „Scoala de vara destinata copiilor defavorizati sustine activitati educative, cluburi tematice si jocuri prin care vacanta lor sa devina mai frumoasa. Ei vor avea parte de jocuri interactive, de relationare, de cunoastere, concursuri, respectiv de formarea unor abilitati si competente. Totodata, cursurile incluse în proiect vor fi sustinute de preotul Parohiei Stanisesti, Constantin Bondalici, de profesori care predau în comuna, de politistul de la postul local sau de reprezentantul FSC, cu care noi avem o colaborare deosebita“, a precizat Alina Lucanu, coordonatorul proiectului.

Formatorii de cursuri nu vor fi remunerati, iar toti banii din proiect vor ajunge direct la beneficiari. În ultimile zile au fost facute achizitiile de hârtie, carton, creioane, imprimanta, pixuri, carioci, s.a. Rezultatele proiectului vor fi incluse, la final, în 100 de brosuri, pliante si mape care sa ajunga atât la parintii copiiilor dar si la autoritatile în domeniu. „Proiectul care se desfasoara în comuna noastra reprezinta un pas înainte facut pentru integrarea copiilor din familiile sarace.  Noi sustinem cu burse elevii din localitate, pentru a putea face liceul în oras, pentru a-i ajuta sa faca primii ani în viata. Dar este nevoie de mult mai multe masuri pentru a preveni abandonul scolar, violenta în familie si degradarea umana, mai ales daca vorbim de familiile sarace si numeroase din comuna“, a precizat Bogdan Popa, primarul comunei Stanisesti.

 Copiii din Stanisesti sunt în pericol

 Comuna bacauana Stanisesti are familii numeroase, în ciuda gradului accentuat de saracie. 330 de copii provin din 67 de familii, cu probleme financiare severe. Totodata, 88 de copii provin din familii monoparentale iar 33 de copii au ambii parinti plecati în strainatate. Autoritatile estimeaza ca 10% din copii din comuna au renuntat la scoala înca de la clasele primare. Numai în ultimul an în localitate au fost întâmpinate doua cazuri de violenta asupra copiilor, unul de abuz fizic iar celalalt de neglijare. Ambele au fost solutionate de DGASPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com