Ungurii ne-au dezamagit, din nou!

Poporul prieten din vestul tarii ne-a dezamagit din nou. De data asta, in capitala Romaniei, la Bucuresti. Daca de la echipa de fotbal a Ungariei nu aveam pretentii, iar scorul de 3-0 este unul care reflecta corect raportul dintre echipele care au evoluat  pe gazonul de pe Arena Nationala, de la civilizatul neam al lui Arpad aveam alte asteptari!

UngariaCand relatiile intre Romania si Ungaria se deterioreaza de la o zi la alta, cum sa vii cu scursura societatii din tara ta la un astfel de meci de fotbal? Cel putin jumatate dintre asa zisii suporteri par a fi luati dintr-o grupare para-militara, de orietentare fascista! Au devastat terasele si magazinele din Centrul Vechi, au agresat cetateni de rand si jandarmi, au adus injurii romanilor pasnici, numiti discriminatoriu -tigani (termen legal-romi), au fluturat steagul inventat al Tinutului Secuilor. Totul sub privirea ingaduitoare a autoritatilor romanesti!

Tensiunea dintre romani si maghiari pare sa cunoasca un nivel care nu a mai fost intalnit dinaintea celui De-al doilea Razboi Mondial, de pe vremea lui Miklos Horty. Tara vecina ne arata, tot mai des in ultima perioada, ca are ganduri serioase. Pentru asta isi pregateste extremistii si ignora normele de baza ale diplomatiei dar si ale dreptului international. Ungaria este membra a NATO si UE, la fel ca si Romania, dar lasa nepedepsite derapajele extremistilor, de orientare fascista!

Holocaust in Romania (22)Starea de conflict mocnit dintre romani si maghiari este redata si in presa internationala. New York Times a alocat un spatiu important meciului Romania –Ungaria, cu declaratii ale unor politicieni maghiari si romani, in care se arata ca meciul este unul simbolic, in care va prima ostilitatea dintre cele doua natii, cu radacini adanci in istorie. Cu alte cuvinte, chiar si liderii NATO, americanii, recunosc un conflict, de natura etnica si teritoriala, in interiorul Aliantei! Probabil, tot ei vor dicta cu creionul neascutit, cum va arata conturul Romaniei, in cazul unui conflict izbucnit „spontan“ in Ardeal.  Si vor veni cu fortele pacificatoare, care vor proteja si resursele de la Rosia Montana! Poate este doar o chestiune de timp!

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com