UN SCANDAL CARE NU SE MAI TERMINA

Victor Ponta (2)De catva timp politicienii nu-si mai gasesc linistea si se bat in declaratii din ce in ce mai surprinzatoare. Politica a devenit o lume a competitiei in care, de cele mai multe ori se castiga nu corect, ci din cauza piedicilor puse, dar mai ales a tradatorilor si a presiunilor care sunt puse asupra anumitor persoane. Mult mai trist este ca politica a devenit, din pacate, o lume in care se poate chiar si imposibilul.

Congres PNLPriviti la relatia dintre Victor Ponta si Crin Antonescu care nu mai pare a fi una intre parteneri. Antonescu ataca frontal, fara menajamente, in timp ce Ponta face pe impaciuitorul. Victoras, de fapt, doar se preface ca le acorda liberalilor atentia si respectul cuvenit unui partener egal. In realitate, pune presiune pe ei si ii baga la colt. Asemenea ofense nu pot fi trecute cu vederea.

Spre deosebire de PSD, care aproba orice actiune a premierului Ponta, in PNL comportamentul lui Antonescu este supus unor critici din partea unor lideri. C.P. Tariceanu, in asentimentul unor colegi, il apostrofeaza pe Antonescu, atentionandu-l ca face o mare greseala punand in pericol stabilitatea USL. Fostul premier este amenintat cu excluderea din partid. Antonescu nu tine cont nici macar de inteleptul sfat al Persedintelui de Onoare al PNL, nonagenarul Mircea Ionescu Quintus care a spus ca „In USL este o criza de orgolii. Ar fi o mare greseala iesirea PNL de la guvernare”. Mircea Ionescu Quintus a spus, iar Antonescu n-a auzit. Continua sa se joace cu focul si cu interesele celor care au votat USL.

Si, pentru ca nu renunta la sicane, presedintele Basescu mai baga zazanie, mai baga cate un bat prin gard, mai varsa cate un cancioc cu rahat la usa USL, doar, doar isi va vedea visul cu ochii. Acela de a vedea rupandu-se USL. Trambiteaza prin toate canalele mass-media subalterne disolutia USL. Mai nou, Crin Antonescu ii deveni, brusc, drag, fluturandu-i pe la nas o posibila sustinere al alegerile prezidentiale de catre toate partiduletele-firimituri ce se pretind dreapta romaneasca. Iar Antonescu ii canta-n struna.

Intrebarea e ce facem intr-o asemenea situatie? Ca om care nu face politica (sunt gazetar si doar comentez politica facuta de altii), ma vad pus in situatia sa aleg intre Basescu si cei doi, Ponta si Antonescu. Adevarul e ca toti trei ma dezamagesc. Insa lui Ponta si Antonescu le-as acorda circumstante atenuante: sunt tineri si n-au trecutul comunist si securist al lui Basescu.(Petru Iosipescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com