Cumnatul primarului Stavarache si directorul CET, trimisi în judecata de DNA pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea în judecata, în stare de libertate, a lui Nicolae OlaruNeculai Olaru, fost director general al SC CET SA Bacau acuzat de infractiunea de abuz în serviciu. Romeo StavaracheAu mai fost trimisi în judecata pentru instigare si complicitate la abuz în serviciu Marius Stanila, cumnatul edilului Romeo Stavarache, director comercial al CET dar si consilierul juridic Ioan Hanu.

Mai precis, Marius Stanila, prin semnatura lui Neculai Olaru si cu avizul lui Ioan Hanu, si-a platit aparatorul din dosarul de santaj si abuz in functie cu banii CET-ului, cu 22 de mii de lei.

Fostul prefect Neculai Olaru ( fost presedinte al Partidului Democrat Liberal din judetul Bacau), care a detinut functia de director general a SC CET SA, societate de termoficare a municipiului Bacau, pâna la intrarea acesteia în faliment a fost trimis în judecata de DNA. Împreuna cu el vor fi judecati si Marius Stanila, cumnatul lui Romeo Stavarache, care ispaseste deja o pedeapsa de un an si patru luni de închisoare pentru santaj si abuz în serviciu dar si consilierul juridic al CET, Ioan Hanu. Cei doi sunt acuzati de instigare, Marius Stanilarespectiv complicitate la abuz în serviciu. „În rechizitoriul întocmit procurorii au retinut ca la data de 07 ianuarie 2013, în calitate de director general, inculpatul Olaru Neculai, ajutat de inculpatul Hanu Ioan, a încheiat un contract de asistenta juridica, prin care SC CET SA Bacau a suportat onorariul, în valoare de 22.000 lei, al unui aparator ales pentru inculpatul Stanila Marius Ion, într-un dosar penal, aflat pe rolul Judecatoriei Bacau. În acel dosar, la data de 30 octombrie 2012, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea în judecata a inculpatului Stanila Marius Ion, în sarcina acestuia retinându-se infractiunile de santaj si abuz în serviciu prin îngradirea unor drepturi (comunicat nr. 809/VIII/3 din 02 noiembrie 2012). Prin încheierea acestui contract, Stanila Marius Ion a obtinut un avantaj Romeo Stavarachepatrimonial în cuantum de 22.000 lei, reprezentând onorariul aparatorului ales, ce a fost platit de SC CET SA Bacau, suma ce reprezinta si prejudiciul cauzat acestei firme“, se arata în comunicatul DNA.
Cei trei inculpati vor fi judecati la Tribunalul Bacau.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Un comentariu

  1. Dr.Av.Vasile Botomei felicita activitatea DNA Bacau! DNA Bacau ar trebui sa faca adresa catre membrii din Consiliul Local Bacau,pentru a se constitui parte civila Municipiul Bacau in procesele de coriptie in care este judecat dnul Stavarache Romeo.Nu ar fi gresit sa se reia cercetarea penala de catre DNA in legatura cu plangerea penala formulata de dr.Botomei vasile in legatura cu coruptia aplicata de primar, consilieri locali si directorul de la CET cu ocazia achizitionarii turbinei de cogenerare de 1,3 milioane de euro,prin plati cu file CEC avalizate inainte de termenul de montaj a turbinei la CET, prin Hotarare de Consiliu Local Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com