UN COLAC SI O LUMANARE PENTRU USL

Momentul iesirii PNL de guvernare se apropie cu pasi repezi. Crin Antonescu vrea sa candideze din opozitie. Cu toate acestea, PSD, prin vocea premierului, ii invita in continuare pe liberali sa-si ocupe locurile in guvern. La mijloc pare sa fie vorba despre o simpla stategie. PSD-ul nu vrea sa fie invinuit ca a dat afara PNL-ul de la guvernare. Socoteste ca in felul acesta are de castigat.

sigla-USLS-au cam naruit sperantele mentinerii in viata a USL, fiindca o vorba roamnesca  spune: boala lunga, moarte sigura. Dihonia instalata nu prea mai are leac, mai ales ca cei coi copresedinti, Victor Ponta si Crin Antonescu, din buni camarazi, cum se legitimau in toate aparitiile publice, cand faceu fagaduinte, si-au descoperit intre timp numai incompatibilitati, devenind deja adversari politici. Cei doi erau perceputi ca politicieni maturi, apti de o alta viziune asupra treburilor tarii, constienti de nevoile stringente ale romanilor. Ei, s-a dovedit ca nu este asa. Lupta pentru ciolan este apriga.

Axati pe spargerea USL, atenti la ce spune unul si ce respunde altul, scapam din vedere multitudinea de probleme din spatele disputelor. Oare numai despre candidatura la prezidentiale sa fie vorba? Cand Antonescu spunea ca PSD este o „vietate USLomnivora” care nu se mai satura, oare la ce se referea? Cum de nu i-a dat un raspuns pe masura Victor Ponta? Sa se fi referit liderul liberal la accesul la resurse? Ar fi bine sa ma insel, dar guvernarea USL se dovedeste la fel de corupta ca precedentele.

Decuplarea liberalilor de social-democrati in actul guvernarii va avea mutiple consecinte: sa nu uitam ce va fi in teritoriu, unde majoritatea consiliilor locale si judetene au fost constituite „la paritate”, incat perturbarile se vor resimti. Functionarimea politica sufoca toate institutile statului. Scandaul de la varf este atat de intens incat filialele locale au amutit. In situatia in care USL se va sparge cu zgomot, pentru organizatiile din teritoriu va urma o perioada de cosmar.Cine va fi de fapt mostenitorul principal al USL?

lumanariEi, dar politica de pe aceste meleaguri un poate depasi ingustele ambitii personale. Aaa… Si era sa uit un lucru: Toata tevatura aceasta, adevarata nebunie politica, regizata in ambele tabere USL, se deruleaza in timp ce la granita estica a Romaniei, mai exact in Ucraina, se intampla ceea ce vedem cu totii. Oare nu le da de gandit guvernantilor nostri? (Petru Iosipescu)

Impartaseste

Petru Iosipescu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com