Ultimii tigri si lei din Onesti vor ajunge maine la Lionsrock, in Africa de Sud! (FOTO-VIDEO)

Ieri, de la prima ora a diminetii, Fundatia Vier Pfoten a venit în Onesti, pentru a ridica ultimile feline aflate la Gradina Zoologica. Tigrii Tano si Tina si leii Clarence si Madona  au lasat în urma custile de câtiva metri patrati în care au trait ultimii ani iar de pe 12 septembrie vor trai în rezervatia Lionsrock, loc unde vor avea conditii pentru o viata normala

Tigrii din Onesti sedati (1)Tigrii din Onesti sedati (4)Operatiunea de anesteziere a celor doi lei si a celor doi tigri a durat aproape patru ore, câte o ora pentru fiecare animal.  În cele din urma, acestea au fost urcate într-un camion, în custi speciale, cu care vor calatori pâna în orasul Zurich, Elvetia, unde vor ajunge in aceasta dupa amiaza. Abia joi tigrii si leii din Onesti vor ateriza pe Aeroportul din Johannesburg, din Africa de Sud. Vor fi îmbarcate din nou în camion, care le va lasa la noul lor camin, Lionsrock, o rezervatie de 1242 de hectare, proprietate a Fundatiei Vier Pfoten. Pâna în prezent, organizatia a dus de la gradinile zoologice din România, la Lionsrock 35 de lei si trei tigri, la care se adauga animalele din Onesti.

 „Onestiul câstiga 200 de mii de lei, odata cu plecarea felinelor, care se duceau pe hrana si îngrijire“

Vier Pfoten a dus felinele in Africa (2)Vier Pfoten a dus felinele in Africa (1)În gradina zoologica din Onesti, mai ramân câteva pasari Enu, un cerb carpatin, câteva gaini si magari. Totodata, vor fi mai multi bani la bugetul local, deoarece numai pe hrana si îngrijirea felinelor se duceau peste 200 de mii de lei. „Onestiul nu pierde nimic ca preda aceste feline. Din 2007, gradina este închisa pentru public, deoarece nu îndeplineste normele europene în domeniu. Mai mult, orasul câstiga 2 miliarde, suma care era alocata pentru hrana si îngrijirea acestor animale. Avem de gând sa extindem gradina zoologica, dar nu avem înca fondurile necesare, acum ne concentram pe investitii la Spitalul Onesti“, a precizat primarul Lauentiu Neghina. Citeste mai multe in Libertatea!

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com