Trei pe un loc la admiterea in Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

În perioada 01 – 13 septembrie 2013, la sediul Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna s-a desfasurat concursul de admitere pentru ocuparea a 200 locuri (30 femei si 170 barbati), organizat în conformitate cu prevederile Metodologiei Admitere Targu Ocna (2)de organizare si desfasurare a concursului de admitere la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, aprobata prin ordinul ministrului justitiei nr 2412 din 12 august 2013, ale Graficului de desfasurare, precum si ale Deciziilor directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

„La aceasta sesiune de admitere au fost înscrisi un numar de 615 candidati (dintre care 474  barbati si 141  femei). Concursul de admitere a fost coordonat de catre o comisie centrala de admitere si de comisii separate, respectiv comisia pentru efectuarea contravizitei medicale, comisia pentru verificarea aptitudinilor fizice, comisia pentru verificarea cunostintelor la “Limba româna” si comisia pentru verificarea cunostintelor la “Istoria românilor”.
Etapele concursului de admitere s-au desfasurat astfel:
–    în perioada 01 – 05 septembrie 2013, s-a efectuat contravizita medicala si a fost sustinuta proba de verificare a aptitudinilor fizice de catre  candidatii înscrisi la concursul de admitere.
Contravizita medicala a constat în verificarea aptitudinii medicale si a datelor antropometrice ale candidatilor, fiind aplicabile prevederile metodologiei de examinare medicala si a baremelor pentru încadrarea personalului în unitatile Administratiei Nationale a Admitere Targu Ocna (1)Penitenciare, precum si pentru candidatii la concursul de admitere în unitatile de învatamânt din sistemul administratiei penitenciare, aprobata prin ordin al ministrului justitiei.
În urma efectuarii contravizitei medicale si dupa sustinerea probelor de verificare a aptitudinilor fizice au fost admisi un numar de 426 candidati (dintre care 101  femei si 331 barbati).
–    în perioada 06 – 07 septembrie 2013, au fost sustinute probele de verificare a cunostintelor la „Limba româna”, respectiv „Istoria românilor”;
–    în data de 10 septembrie 2013 au fost afisate si publicate rezultate obtinute de catre candidatii în urma sustinerii probelor scrise la „Limba româna” si „Istoria Românilor”
–    În perioada 10 – 11 septembrie 2013, s-au depus contestatiile pentru probele scrise la Limba româna si Istoria Românilor;
–    În perioada 11 – 12 septembrie 2013,  au fost solutionate un numar de 54 contestatii si recorectate lucrarile,  dar nu s-a constatat nicio diferenta fata de nota initiala, fapt care a dus la respingerea contestatiilor.
Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targul Ocna  (10)–    În data de 13 septembrie 2013 au fost afisate rezultatele finale la sediul Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna si   transmise, în format electronic, la unitatile care au selectionat candidatii. De asemenea, rezultatele obtinute de catre candidati au fost publicate pe pagina de internet al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, www.anp.gov.ro, respectiv a Scolii Nationale de Pregatire a Penitenciarelor.
Ultima medie a celor declarati admisi la concursul de admitere a fost de 8,61 la femei si de 6,95 la barbati.
De asemenea, un numar de 24 candidati nu s-au prezentat în vederea sustinerii probelor de concurs.
Modul de organizare si desfasurare al concursul de admitere  a fost  atent monitorizat de catre un reprezentant al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, în calitate de observator“, a precizat intr-un comunicat, inspectororul principal  de penitenciare Silvia VATAVU
Purtator de cuvânt al Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com