Tensiuni si confuzie inainte de alegerile locale din 2012

La alegerile din vara se anunta surprize de proportii, in privinta candidatilor pentru consiliile locale si Consiliul Judetean.  Dupa acelasi model din 2008, PNL-ul vrea majoritate in municipiul Bacau, iar PSD-ul va ramane cu Consiliul Judetean. Insa, pana la finalizarea negocierilor mai e cale lunga.

Surse din conducerea PNL afirma ca, in ciuda protocolului semnat la nivel national, presedintele Romeo Stavarache doreste sa-l lanseze in cursa pe deputatul Ionel Palar, pentru sefia Consiliului Judetean. Totodata, liberalii isi doresc primele 12 locuri in lista pentru Consiliul Local Bacau, care le-ar asigura aceeasi majoritate deplina de care s-au bucurat si in mandatul din 2008-2012. In schimb, PSD-ul are la dispozitie primele 14 locuri pe lista comuna USL, pentru Consiliul Judetean, urmand ca restul locurilor sa fie ocupate de liberali. Punctul de vedere al liderului Romeo Stavarache este justificat si pune la adapost intersele organizatiei in fata ruperii Uniunii Social Liberale, construita pe baza unui calcul primitiv, de genul 2+2 fac 4, care nu se potriveste, cu siguranta, in politica.

De partea cealalta, social-democratii de la Organizatia Municipala PSD au toate motivele sa fie suparati. In ciuda eforturilor din ultima perioada, depuse pentru intarirea organizatiei locale (Campania „Vino in PSD, reorganizarea filialelor din municipiul Bacau) s-au trezit moneda de schimb, pentru o lista putenica la Consiliul Judetean Bacau, in favoarea vicepresedintelui PSD, Dragos Benea. Nemultumirea este justificata si din prisma sondajelor, unde social –democratii ar avea aproximativ 25% in municipiul Bacau, in timp ce liberalii au 35% din votul bacauanilor. In aceste conditii, social–democratii isi doresc ca ocuparea locurilor pe lista sa se faca conform noilor realitati politice si nu copiind situatia din 2008.

Desi in ultima jumatate de an au avut loc mai multe intalniri intre echipele PSD si PNL, nici acum nu s-a ajuns la o intelegere finala. Lucru confirmat si de Irina Florea, secretarul executiv al Organizatiei Judetene a PSD Bacau. „Inca nu s-au finalizat negocierile. Totodata, inca nu putem face publice candidaturile pentru alegerile locale“, a precizat Irina Florea.

Primarii PNL si PSD din judet „au tradat“ cu acordul sefilor de partid

Confuzia in randurile USL este intretinuta si de situatia incerta a unor primari, care si-au anuntat plecarea din randurile PSD si PNL, pentru a primi o felie din fonduri de la PDL si UNPR. Edilii, plecati doar declarativ, deoarece semnarea unei alte adeziuni ar insemna si pierderea fotoliului de primar, sunt inca in relatii bune cu partidele din USL, cat si cu PDL-UNPR. In aceasta situatie sunt 15 primari, plecati la PDL, cat si alti 8, care au ajuns la Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR). Primarul din Podul Turcului, Gabriela Iacobescu, a ales „sa paraseasca“ de curand UNPR-ul pentru a intra in Partidul Poporului, de care o leaga o istorie mai veche, cu televiziunea lui Dan Diaconescu-OTV.

„La alegerile din vara vor fi surprize de proportii. Primarii si-au anuntat plecarea cu acordul sefului de la partid. Astfel, sunt cunoscute toate miscarile celorlate partide si nimeni nu-i va putea obliga sa nu candideze pentru acelasi partid care i-a facut primari“, afirma unul dintre primari.

USL-ul pierde oamenii valorosi de pe locul 2 dar si echipele lor

Sondajele facute in tot judetul, pentru desemnarea candidatului unic al Uniunii, au trezit nemultumirea multor politicieni, din PSD si PNL, care nu doresc sa-si amane „realizarea politica“, prin sprijinirea fostilor adversari, acum colegi in USL. Cei care au isit pe locul 2, in mai multe localitati, comune si orase, au purtat deja discutii cu liderii UNPR si PDL pentru a fi desemnati candidati la primarie, acolo unde pot face dovada ca au toate sansele de a castiga fotoliul de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com