„Efectul Tarnacop“, un exercitiu de democratie si marketing electoral de calitate

Ce este „Efectul Tarnacop“? Sau cine este „Efectul Tarnacop“? Au fost impartite pliante, martiosoare, cu un simbol, care pune mari semne de intrebare. „Din luna mai incepe Efectul Tarnacop“, scrie pe unul din pliante, care induce ideea ca totul are legatura cu campania electorala de la locale. De ce tarnacop? Primii care s-au agitat au fost oamenii din zona liberala, acolo unde lucrurile sunt foarte bine calculate, deoarece presedintele, Marele Galben, nu vrea surprize de niciun fel. Are multe fonduri pe mana, datorii si emotii, legate de investitiile si licitatiile din fonduri europene. El stie ca are protectie, lucru dovedit si in 2008 sau 2009, atunci cand situatia putea lua o turnura nefavorabila. Nimeni nu se va ocupa de el, atata timp cat reuseste sa fie un om politic puternic, incat sa asigure ca fluxurile financiare se duc unde trebuie. Si sa poata oferi mandate de deputati sigure, din voturile galbene din municipiul Bacau.

Zvonurile nu au intarziat sa apara. Efectul Tarancop functioneaza ca si campania MD (Muntele Dealu sau…Montain Dew), lasa loc la imaginatie si teama. Sa fie cineva care da cu tarnacopul in primarie, care va veni cu dezvaluiri uimitoare, cineva care va da drumul la dosare si alte neplaceri de genul asta? Cine este in spatele lui? Ce interese sunt? Ce forta financiara are?

Curiozitatea joaca un rol esential pentru atragerea unui capital electoral sau a consumatorilor, daca vorbim de MD.

Cuplul Stavarache-Sechelariu, pus in dificultate de Efectul Tarnacop?

Efectul Tarnacop, desi minimalizat de unii, va aduce surprize colosale. In mai i se va simti prezenta din plin…Cuplul Stavarache-Sechelariu, care monopolizeaza atentia opiniei publice de 8 ani, are de a face cu un adversar, acum invizibil, care il macina. S-au saturat bacauanii sa auda de conflictul mimat intre fostul si actualul primar? S-au saturat de aceeasi piesa de teatru, de prost gust, in care unul se chinuie sa aduca Bacaul inapoi bacauanilor si pentru asta isi jertfeste oamenii, pe care ii baga la chestii penale, iar altul „se chinuie“ cu niste dosare politice, care se lungesc la nesfarsit?

Efectul Tarnacop va ajunge in toate casele bacauanilor, peste puterea de penetrare a televiziunilor sau publicatiilor locale? Efectul Tarnacop este dictat de interse geostrategice, care sunt, macar de aceasta data, peste forta mafiei institutionale care a cuprins toata Moldova?  Bacaul, odata nod important, a decazut constant in ultimile doua decenii. El nu mai serveste rolului strategic, iar administratorii lui au dezechilibrat, prin lacomie, o societate, un centru de forta al unei intregi regiuni.

Un comentariu

  1. Dan P. spune:

    http://www.georgiantarnacop.ro – Asta e tarnacop cu prezenta online 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com