Adrian Mironescu: „Pana la sfarsitul lui martie vom avea listele finale pentru alegeri“

Adrian Mironescu, presedintele Organizatiei judetene Bacau a Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) afirma ca pana la sfarsitul lunii martie vor avea listele finale cu politicienii care vor candida la alegerile locale. Deja sunt stabiliti candidatii pentru orasele si municipiile din judet, dar si o parte dintre candidatii pentru consiliile locale. „Avem 50 de localitati unde am stabilit candidatul pentru primarie. Inca sunt in lucru listele pentru consiliile locale. Totodata, pentru celelalte localitati (43) avem de ales intre mai multi candidati si inca analizam care are cele mai mari sanse sa castige. Putem spune ca deja raman ca siguri candidatii pentru orase si municipii dar si in unele comune“, a precizat Adrian Mironescu, pesedintele UNPR Bacau.

UNPR-PDL, separat la centru, impreuna in teritoriu

Vineri, 9 martie, la Bucuresti, a avut loc o intalnire intre liderii din judete, sefii de campanie si conducerea centrala, in frunte cu ministrul Apararii, Gabriel Oprea. Aici s-a anuntat ca la nivel central, intre UNPR si PDL nu va fi semnat un protocol de sustinere pentru alegerile locale, dar ca in teritoriu situatia este la latitudinea presedintilor de organizatie. „S-a stabilit, de principiu, ca mergem separat la alegeri. La nivel local se pot stabili liante, fara nicio problema“, a mai spus Adrian Mironescu. Anuntul facut la Bucuresti coincide cu incheierea, pe moment, a discutiilor legate de infiintarea Miscarii Populare. Unul din motivele pentru care PDL si UNPR vor merge separat este timpul prea scurt pentru inregistrarea „Miscarii“, iar altul tine de un simplu calcul electoral. UNPR-ul s-ar dizolva in Miscare, iar procentul obtinut ar fi doar sensibil mai mare decat al PDL-ului. Pe de alta parte, UNPR-ul poate atrage in continuare personalitati politice din randul PNL si PSD, situate pe locul 2 in sondaje, dar care vor sa-si incerce sansa la locale. Totodata, parteneriatele locale vor incerca sa tina piept USL-ului, printr-un sistem de sustinere, discret, dar fara a fi pierduta identitatea partidelor si a mesajului electoral.

 „5 primari raman loiali UNPR-ului. Ei vor castiga alegerile“

Organizatia UNPR Bacau a anuntat aderarea a 9 primari, care provin de la partidele din USL. Dupa cateva luni, primarul din Podul Turcului, Gabriela Iacobescu, a decis sa plece la Partidul Poporului, iar alti trei au dovedit ca nu sunt loiali noii fomatiuni politice. „Avem cinci primari care au intrat in partidul nostru si care vor castiga, sigur, un mandat de primar. Mai sunt trei, care sunt inca indecisi, dar si doamna Iacobescu, care a ales sa plece. Ei ii place sa se plimbe de la un partid la altul“, a mai apreciat Adrian Mironescu.

Un comentariu

 1. Alex. spune:

  Domnule Presedinte Mironescu,
  Sunt un vechi admirator si fost camarad într-ale politicii al tânarului intelectual Mironescu. Nu stiu ce v-a împins pe centura politicii ! Banuiesc ca motivul parasirii P.N.L.,l-a constituit modul samavolnic de a conduce al primarului Stavarache, care a ajuns presedinte ,prin frauda la alegerile interne din PNL când,impreuna cu actualul ministru Berca au completat numarul delegatilor din sala cu peste 20 de oameni care nu erau membrii PNL, sau nu aveau vechimea necesara în partid ,dar care au votat totusi,spulberându-i sansele d.lui ing. Chiriac, care era favorit si care nemultumit a plecat si el la PDL! De altfel Stavarache este groparul organizatiei PNL Bacau si nu numai.
  Parasirea PDL si trecerea la UNPR este totusi un act de oportunism. Chiar daca PDL este în criza acuta,nu putem sa stam un timp în opozitie !
  Nu stiu daca noua formatiune politica aa carui presedinte sunteti va va permite sa acceadeti la vre-0 functie mai de doamne ajuta dupa alegeri,dar îmi fac datoria sa va spun ca în mod sigur, nu a-ti facut nici o brânza cu noua achizitie de la PSD Podu Turcului, (primarita)o alta aventuriera cu state vechi pe linia de centura a politicii !
  cu regrete, Alecs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com