„Tanchistul mi-a violat copilul cu prezervativ, ca sa nu lase urme”

Costel Anghel, din comuna bacauana Magura, crede ca se încearca musamalizarea abuzului produs asupra fiului sau de numai 4 ani si jumatate. El afirma ca politistii si militarii l-au sfatuit sa nu vorbeasca deloc cu presa. Totodata, el crede ca la mijloc este interventia Armatei, care încearca sa-l scoata basma curata pe violator, pentru a nu fi afectata imaginea  institutiei. „Unul din procurii militari mi-au spus: „Doriti sa desfiintam o unitate militara pentru un copil?”. Nu cred ca pentru atata lucru s-ar întampla asta!”, ne-a spus Costel Anghel tatal baiatului.

 

La începutul lunii iunie, O. Anghel, de 4 ani si jumatate din Magura, o comuna apropiata Bacaului, a fost victima unui abuz, fapt confirmat de medici si legisti, prin existenta rupturilor anale si a sangelui pe haine. Costel Anghel (37 de ani) a povestit cu lux de amanunte firul evenimentelor. „Pe baiat l-a dus într-un tanc. I-a dat jos chiloteii si l-a pus în brasele lui. Copilul mi-a spus si a declarat asta si în fata organelor de cercetare penala ca militarul a scos o bratara din cauciuc, care era prezervativul, dupa care l-a violat. La sfarsit, deoarece îi curgea sange, l-a sters cu un servetel. Cand a ajuns la noi plangand, era plin de sange pe pantaloni, chiloti si în anus”, a spus Costel Anghel cu lacrimi în ochi.

 

De cand s-a produs abuzul copilul a devenit mai retras. Parintii lui se tem ca ceea ce s-a întamplat va avea repercursiuni pentru tot restul vietii. „Vreau sa fie tras la raspundere. Nu vreau bani, ca am o situatie financiara buna. Sa se faca dreptate, daca nu, voi gasi o cale sa-mi fac singur dreptate”.

 

„La medicul legist, înainte de a intra eu si baietelul, au fost primiti procurii militari si seful unitatii. Nu stiu ce au discutat. Dar cred ca se vor pierde probele, iar militarul va fi gasit nevinovat”, a mai spus Anghel.

 

IML Bacau nu a luat probe biologice

 

Medicul legist Nori Waisemberg a confirmat întalnirea avuta cu sefii Armatei. „Si la o necropsie întai esti informat asupra cazului si apoi te apuci de cercetat si de luat probe”, a declarat legistul. Un alt amanunt care a iesit acum la iveala este acela ca IML Bacau nu a luat niciun fel de probe biologice. „Probele au fost prelevate la Sectia de Chirurgie Infantila, de cadrele medicale care l-au vazut prima oara pe copil”, a mai spus Waisemberg.

 

Clapa e în concediu

Nicolae Clapa este acum în concediu. Conducerea unitatii nu au luat nicio masura disciplinara, in ciuda scandalului iscat. „Sunt în concediu. Nu s-a întamplat nimic de atunci. Despre acest caz nu am ce sa va spun, vorbiti cu purtatorul de cuvant”, ne-a spus Nicolae Clapa.

 

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com