Tanarul Mircea Sprianu candideaza in colegiul “absentului” Tudor Chiuariu

A inceput campania electorala, pentru unii mai timid, pentru altii in forta. In Bacau, principalele forte politice au adus pe liste si nume practic necunoscute bacauanilor. Unul dintre acestea este Mircea Sprianu, care, “pentru viitorul propriului copil se gandeste la viitorul orasului”, motiv pentru care s-a gandit ca nu i-ar prinde rau un mandat de deputat. Duminica, noul politician bacauan a facut unele declaratii, mentionate intr-un comunicat “oficial”, al para- formatiunii politice numite “Noua Republica”, integrata in absolutul Romaniei Drepte.

Mircea Sprianu, candidatul Aliantei România Dreapta pentru Camera Deputatilor în Colegiul 1 Bacau, a sustinut duminica, 11 noiembrie 2012, conferinta de lansare oficiala a candidaturii sale. La sediul de campanie de pe Calea Republicii 27, avocatul bacauan de 32 de ani a discutat cu presa locala despre prioritatile sale din Parlament, problemele cetatenilor din Bacau si a raspuns tuturor întrebarilor ziaristilor prezenti la eveniment.

De ce candidez? Pentru ca sunt bacauan, nascut si crescut aici, am întemeiat o familie si o cariera în Bacau si macar pentru viitorul copilului meu trebuie sa ma gândesc la viitorul acestui oras. Pentru ca, trebuie sa o spunem, Bacaul se îndreapta catre o destinatie gresita. Iar zona de sud, ce corespunde colegiului 1, e simptomatica pentru situatia acestei urbe”, a precizat Mircea Sprianu. “Din nefericire, politicienii s-au obisnuit sa trateze Colegiul 1 ca o moneda de schimb pentru tot soiul de combinatii oneroase. Sa ne amintim ca pe aici a trecut celebrul puscariabil Catalin Voicu iar timp de patru ani ne-am „bucurat” de absenta lui Tudor Chiuariu, în acte deputat al bacauanilor dar în realitate complet ignorant la nevoile noastre. La alegerile de anul asta, contracandidatul meu e un oltean ce a aflat probabil acum ca exista pe harta un oras numit Bacau. Sigur ca nu va câstiga dar nominalizarea sa spune multe despre parerea pe care o au unii sefi de partid despre bacauani”.

Conform programului sau politic, prioritatile lui Mircea Sprianu sunt: promovarea Platformei Industriale Sud ca proiect esential în rezolvarea problemei lipsei locurilor de munca, colaborarea cu fortele parlamentare si locale bacauane în deblocarea finantarii pentru soseaua de centura si Spitalul Municipal, o masa calda pentru fiecare elev în cadrul unei initiative legislative în domeniul educatiei (o solutie deja adoptata de state vest-europene precum Franta, Germania sau Finlanda).

Suntem 6 candidati pentru Camera Deputatilor în acest colegiu. Problemele sunt aceleasi… si credeti-ma ca de aproape o luna am întâlniri zilnice cu oamenii din zona. Am descoperit un lucru trist: atunci cînd autoritatile locale sunt incapabile sa rezolve o chestiune, oamenii tind sa-si caute parlamentarul pentru a-l informa si a cere ajutor. Or, în Colegiul 1 avem o problema de patru ani: parlamentarul nostru e de negasit.

Toti sase, bine, cu exceptia domnului Marcu, ce vine de prin Oltenia, suntem din Bacau. Ar fi o idee excelenta sa încheiem un acord electoral, un asa-zis Gentlemen’s Agreement, prin care sa ne asumam aceste probleme de care oamenii se plâng. Oricare din noi ar putea ajunge parlamentar de Bacau pe acest colegiu; ar fi pacat sa nu reusim ca prin cel care va primi încrederea cetatenilor sa mai rezolvam din ele. Ca pâna la urma asta e important, nu balacareala sau invectivele.

Noi am facut deja primul pas. Toti locuitorii din zona au primit o scrisoare de informare, pe spatele careia ne pot scrie despre cele mai stringente probleme ale zonei, dar si despre posibile solutii. Dupa 9 decembrie vom înmâna acele documente câstigatorului (sau le vom pastra, daca voi câstiga eu) pentru a deveni puncte esentiale ale mandatului sau de deputat”, a spus Mircea Sprianu.

“Noua Republica este cea mai proaspata constructie de centru-dreapta, cu autentice inflexiuni liberale si conservatoare, menita sa încurajeze participarea cetateneasca la viata publica.

Credem într-o Românie a cetatenilor bine-crescuti, inteligenti, respectuosi fata de comunitatea locala, dornici sa inoveze si, totodata, sa pastreze darurile ori zestrea înaintasilor. Mizam pe combinatia dintre întelepciunea traditiei si inteligenta modernitatii. Nu ne regasim în jupânii partidelor care îngroapa, cu atâta prost-gust si ignoranta, interesul cetatenesc în beneficiul aranjamentelor patrimoniale.

Între o stânga iresponsabila si o dreapta compromisa, Noua Republica apare ca un smart party. Suntem finantati exclusiv de catre cetateni liberi, fara angajamente suspecte. Ne bucuram de sustinerea diasporei si vrem sa reprezentam aspiratiile românilor de pretutindeni. Pentru toti românii vrednici si priceputi din aceasta tara avem un mesaj simplu: iesiti din letargie si veniti alaturi de noi.”, se arata in comunicatul semnat de Alexandru Herman, purtator de cuvant la Noua Republica Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com